-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 06

Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovai susitiks su šalies vadovais, aptars iššūkius

Pirmadienį Vilniuje prasideda tradicinis kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų susitikimas.
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į jį atvyksta beveik 70 užsienyje dirbančių diplomatų, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Per savaitę Vilniuje diplomatai susitiks su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu ir Užsienio reikalų ministerijos vadovybe, prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, Seimo valdybos nariais, parlamento Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais.

Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovai tarptautinę saugumo situaciją aptars ir su Lietuvoje viešėsiančiu Švedijos užsienio reikalų ministru Tobiasu Billstromu (Tobijasu Bilstriomu), susitikime dalyvausiančiu G. Landsbergio kvietimu.

Lietuvos diplomatai susitikimo metu taip pat aptars Rusijos agresiją prieš Ukrainą, Ukrainos atstatymą, santykius su svarbiausiomis Lietuvos partnerėmis, ryšių su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono valstybėmis plėtrą, Lietuvos prioritetus Europos Sąjungoje, NATO ir kitų tarptautinių organizacijų veiklą bei kitus klausimus.

Pasak ministerijos, daug dėmesio bus skiriama diasporos politikos prioritetų ir „Sugrįžtančios Lietuvos“ idėjos įgyvendinimui, diasporos pilietiškumo skatinimui rengiantis 2024 metų referendumui dėl daugybinės pilietybės įteisinimo.

Kaip įprasta, daug dėmesio bus skiriama ekonominei diplomatijai, Lietuvos atstovybių ekonominės veiklos skatinimą aptariant su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite, susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu, energetikos viceministru Albinu Zananavičiumi bei „Investuok Lietuvoje“ vadovu Elijumi Čiviliu.

Susitikimo metu kartu su Lietuvos kultūros instituto atstovais bus aptariami geriausi Lietuvos kultūros pristatymo užsienyje pavyzdžiai bei bendradarbiavimo kryptys 2024 metais įprasminant Lozoraičių šeimos atminimą.

Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų vadovų susitikimas organizuojamas kasmet, jo metu įvertinami pasiekimai ir aptariami tikslai ateičiai.

Lietuva šiuo metu turi 45 diplomatines atstovybes, devynias konsulines įstaigas, septynias atstovybes prie tarptautinių organizacijų, biurą Palestinoje bei Skopjės skyrių ambasadoje Kroatijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius