Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05

Lietuvos gyventojai apgaubė šiluma Ukrainos vaikus

Lietuvos gyventojai atsiliepė į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ prašymą aukoti Ukrainos vaikams ir per spalio mėn. vykusią paramos akciją paaukojo daugiau nei 130 000 litų. Šie pinigai, bendradarbiaujant su Ukrainos moterų sąjunga, bus skirti pabėgėlių iš Krymo, Luhansko ir Donecko sričių stovyklose gyvenantiems vaikams.
Ukrainos vaikai
Ukrainos vaikai / gelbvaik.lt nuotr.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė sako,  kad Lietuvos žmonių pagalba Ukrainai labai svarbi, nes, kaip žinome, žiemos Ukrainoje yra šaltos ir ilgos, temperatūra dažnai nukrenta žemiau -25 laipsnių. „Į centrinę Ukrainos dalį iš karinio konflikto teritorijų į pabėgėlių stovyklas yra perkelta daugiau nei 400 000 žmonių, kurie šią vasarą iš karo zonos pabėgo vos su keletu svarbiausių asmeninių daiktų ir  tikėjosi greitai sugrįžti į savo namus.

Šie žmonės ne tik kad neturi būtiniausių drabužių ir būtiniausių namų ūkio reikmenų, bet ir turės iškęsti žiemos šalčius. Suaugusiems, o ypač vaikams trūksta maisto ir šiltų drabužių bei batų“, – rūpinasi organizacijos vadovė. Be to, organizacija turi tarptautinio tinklo „Save the Children“ duomenų, jog tarp pabėgėlių ir centrinėje Ukrainos dalyje gyvenančių vietinių žmonių kyla priešpriešų, nes į centrinę šalies dalį perkėlus daug pabėgėlių šeimų, darželiai bei mokyklos tapo perpildyti, atsirado konkurencija dėl vietos šiose įstaigose, kyla bendruomenių susiskaldymo ir konfrontacijos problemų, kurios žmonėms, o ypač vaikams yra labai žalingos.

gelbvaik.lt nuotr./Ukrainos vaikai
gelbvaik.lt nuotr./Ukrainos vaikai

„Gelbėkit vaikus“, kartu su Ukrainos moterų sąjunga, už surinktas Lietuvos žmonių aukas teiks pagalbą pabėgėlių šeimoms: parūpins joms šiltų drabužių, patalynės, antklodžių, batų, šildymo įrangos  ypatingas dėmesys bus skiriamas šeimoms, auginančioms vaikus.

Organizacijos vadovė pažymi, jog labai svarbi ne tik materialinė, bet ir moralinė Lietuvos pagalbos Ukrainai pusė. Pasak Rasos, savo aukomis Lietuvos žmonės ir tiesiogine, ir perkeltine prasme apgaubė šiluma pagalbos reikalingus Ukrainos vaikus. „Ačiū jums, gerieji Lietuvos žmonės“, – dėkoja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ direktorė.

„Gelbėkit vaikus“ –  tai 1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė ir nereliginė, už vaiko teises kovojanti organizacija, šiuo metu turinti skyrius 30 Lietuvos miestų ir rajonų. „Gelbėkit vaikus“ yra motininės organizacijos  „Save the Children“, vykdančios vaiko teisių programas daugiau nei 120 pasaulio šalių, narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius