-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02

Lietuvos gyventojai priešiškiausia valstybe įvardija Rusiją

Lietuvos gyventojai kaip priešiškiausią iš aplinkinių valstybių įvardija Rusiją – tokios nuomonės apie didžiąją kaimynę laikėsi 72,5 proc. respondentų.
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Rusija

Antra priešiška valstybe gyventojai laiko Lenkiją – taip manė 26,8 proc. respondentų. 12,6 proc. gyventojų Lenkiją įvardijo kaip draugišką valstybę, rodo naujienų portalo delfi.lt skelbiama apklausa. 19,1 proc. gyventojų priešiška valstybe laiko Baltarusiją, 2,8 proc. nedraugais įvardija Šiaurės šalis, 1,2 proc. – Baltijos šalis.

Rusiją priešiška valstybe dažniau įvardijo vidutinio ir vyresnio amžiaus (nuo 36 metų) respondentai, gaunantys vidutines ar aukštesnes pajamas ir gyvenantys rajonų centruose bei kaimo vietovėse. Lenkiją priešiška šalimi dažniau įvardijo didmiesčių gyventojai bei vyresni nei 45 metų amžiaus žmonės.

Gyventojų taip pat buvo prašoma įvardinti Lietuvai draugiškas valstybes. Remiantis apklausos duomenimis, absoliuti dauguma respondentų draugiškomis valstybėmis laiko Baltijos šalis – Estiją ir Latviją. Taip manė 71,4 proc. respondentų.

Antra vieta teko Šiaurės šalims – Danijai, Norvegijai, Švedijai ir Suomijai. Šias šalis draugiškomis įvardija 46,4 procento.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko balandžio 23-29 dienomis naujienų portalo delfi.lt užsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius