Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 06 16

Lietuvos pasienį saugos aštuoni nauji šunys

Už Europos Sąjungos (ES) Išorės sienų fondo programos lėšas pasieniečiai įsigijo aštuonis šuniukus, kuriems dabar yra nuo 2 iki 4 mėnesių. Maždaug po pusmečio jie jau bus apmokyti saugoti valstybės sieną.
Pasieniečių tarnybinių šunų būrį papildė aštuoni už ES pinigus nupirkti keturkojai
Pasieniečių tarnybinių šunų būrį papildė aštuoni už ES pinigus nupirkti keturkojai / VSAT nuotr.

3 belgų (Malinua) aviganiai, 4 vokiečių aviganiai ir rusų spanielis konkurso būdu įsigyti iš Lietuvos ir Slovakijos veislynų. Pastarajame tarnybinius šunis perka daugelio Europos valstybių teisėsaugos institucijos.

Vieno šuniuko kaina siekė nuo 1200 iki 3800 litų. Bendra šių jaunų keturkojų kaina yra 22 700 litų. Visi jie turi kilmės liudijimus, patvirtinančius, kad jų tėvai ir protėviai yra tarnavę teisėsaugos institucijose. Beje, rusų spanielis yra pirmas tokios veislės šuo Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT). Jis tarnaus VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardoje ir bus apmokytas ieškoti narkotikų.

Jį ir kitus septynis šuniukus pirmadienį VSAT centrinėje įstaigoje Vilniuje pasiėmė ir į būsimąsias tarnybos vietas išsivežė VSAT Vilniaus, Lazdijų ir Pakrančių apsaugos rinktinėse dirbantys pasieniečiai kinologai.

Šiuo metu VSAT tarnauja apie 160 tarnybinių šunų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius