-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos piliečiai vėl negali gauti Kinijos vizų

Nuo trečiadienio Lietuvos piliečiams nebeišduodamos vizos į Kiniją. 15min tai neoficialiai sužinojo Kinijos reikalų patikėtinio biure.
Kinijos ambasada
Kinijos ambasada / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Apie tai, kad Lietuvos piliečiams nuo trečiadienio neišduodamos vizos, 15min pranešė skaitytojas, gavęs tokį pranešimą: „Pranešame, kad Kinijos užsienio reikalų ministerijos sprendimu vizų paslauga reikalų patikėtinio biure Lietuvoje yra stabdoma“. Nei sustabdymo trukmė, nei priežastys nepranešamos.

Oficialaus Kinijos reikalų patikėtinio pranešimo taip pat nėra. 15min Kinijos reikalų patikėtinio biure neoficialiai sužinojo, kad vizos neišduodamos. 15min kreipėsi į biurą oficialios informacijos, kai gausime atsakymą, tekstą papildysime.

Pastarąjį kartą Kinijos ambasada vizų išdavimą Lietuvos piliečiams buvo sustabdžiusi 2021 m. lapkričio pabaigoje esą dėl techninių priežasčių. Tačiau tai nutiko tęsiantis Lietuvos ir Kinijos santykių krizei dėl Vilniaus ryšių su Taivanu.

Tuomet Kinija oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių. Tokį sprendimą Pekinas priėmė reaguodamas į Taivaniečių atstovybės Vilniuje atidarymą.

Lietuvos Vyriausybė trečiadienį posėdyje uždraudė kariams, pareigūnams ne tarnybos metu vykti į Rusiją, Baltarusiją ir Kiniją.

Kaip nurodo Krašto apsaugos ministerija (KAM), šių šalių sąrašas sudarytas įvertinus pavojus ir grėsmes nacionaliniam saugumui. Anot KAM, minėtos šalys renka informaciją apie Lietuvos piliečius, turinčius teisę susipažinti su įslaptinta informacija, ieško jų pažeidžiamumų, kuriais siekia pasinaudoti verbuojant savo teritorijoje ar trečiosiose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius