-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pilietybės prašanti A.Reed: niekada nesijaučiau labiau lietuve

Trečią sykį prašymą dėl Lietuvos pilietybės išimties tvarka teikianti amerikietė šokėja ant ledo Allison Reed sako niekada labiau lietuve nesijautusi nei Europos dailiojo čiuožimo čempionate sausį iškovojus bronzos medalį.
BNS nuotr.
Allison Reed

„Aš esu tiesiog užpildyta visų Lietuvos žmonių meile, kurie už mus viešai reiškė savo nuomonę bei palaikymą viešumoje. Visiems, kurie sirgo už mus, kėlė mūsų vėliavą bei liejo ašaras. Aš visus jus mačiau! Ir aš niekada nesijaučiau labiau lietuve, nei tuo momentu, lenkiantis prieš jus visus po mūsų pasirodymų“, – penktadienį feisbuko paskyroje rašė A.Reed.

Ji tvirtino, kad žmonių atsiliepimai po Europos čempionato „užtvirtino mano ilgametę meilę šiai šaliai“.

„Visa tai paskatino mane dar kartą kreiptis dėl Lietuvos pilietybės“, – pridūrė sportininkė.

Prašymą dėl pilietybės suteikimo A.Reed pateikė po sėkmingo pasirodymo Europos dailiojo čiuožimo čempionate.

Kaune sausį sportininkė su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi, atstovaudama Lietuvai, iškovojo bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionato šokių ant ledo rungtyje.

A.Reed rašė per pastaruosius kelerius metus pažinusi Lietuvą, jos kultūrą ir gamtą.

„Saulius atvėrė man savo namus ir parodė, kokia ypatinga yra ši šalis. Ir iš visos širdies galiu pasakyti, kad Lietuva tikrai tapo ir mano namais“, – teigė šokėja ant ledo.

„Man buvo garbė, kad per pastaruosius kelerius metus galėjau tiek daug kartų iškelti Lietuvos vėliavą pasaulinėje arenoje. Tęsiant savo kelionę kartu, kiekvieną kartą, kai žengdavome ant ledo, tai darydavau išdidžiai su Lietuvos vėliava“, – pridūrė ji.

Prezidentas Gitanas Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A.Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka, pasak jo, neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

Tačiau sausį prezidentas sakė, kad situacija dėl Lietuvos pilietybės A.Reed suteikimo, šiai iškovojus Lietuvai bronzos medalį, pasikeitė.

Pagal įstatymą, prezidentas gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų valstybei turintiems užsieniečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

Ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma veikla, kuria užsienietis ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos valstybingumo stiprinimo, jos galios ir autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius