-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 15

Lietuvos policijos mokyklą baigė dar 53 kursantai

2014 m. gruodžio 12 d. Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) dar 53 įvadinio mokymo kursų kursantams įteikti pažymėjimai, liudijantys apie įgytą policijos pareigūno kompetenciją.
Pažymėjimų įteikimo ceremonijos akimirka
Pažymėjimų įteikimo ceremonijos akimirka / LPM nuotr.

Šie kursantai per 6 savaičių trukmės įvadinio mokymo kursus įsisavino svarbiausias teorines žinias, reikalingas policijos pareigūno darbe: kaip dirbti įvykio vietoje, tinkamai sulaikyti asmenis, padariusius teisės pažeidimus, kaip panaudoti psichinę ir fizinę prievartą, fiksuoti administracinius teisės pažeidimus. Taip pat mokėsi ir klausėsi pedagogų patarimo, kaip  priimti teisingus sprendimus reaguojant į gaunamą informaciją apie nusikalstamas veikas ir administracinius teisės pažeidimus, ginant žmogaus laisves ir teises, užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą. 

LPM nuotr./Pažymėjimų įteikimo ceremonijos akimirka
LPM nuotr./Pažymėjimų įteikimo ceremonijos akimirka

Suprantama, kad tai per trumpas laikas tapti profesionaliu policijos pareigūnu, tačiau tęsti įgytų teorinių žinių ir praktinių įgūdžių lavinimą bus galima policijos įstaigose prižiūrint jau patirties turintiems policijos pareigūnams bei kvalifikacijos tobulinimo renginiuose. 

Pažymėjimų įteikimo ceremonija vyko šventiškai ir šiltai, rašoma LPM atstovų pirmadienį paviešintame pranešime. Ceremonijoje dalyvavę svečiai – Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos apskrities policijos kapelionas Vilius Viktoravičius, o taip pat mokyklos viršininkas Algirdas Kaminskas – būsimiems pirminės grandies policijos pareigūnams linkėjo ryžto, atsakingo požiūrio į naujai pasirinktą profesiją, neužmiršti svarbiausių, jau gyvenimo patikrintų tiesų apie pagarbą žmogui, jo teisėms ir laisvėms, ištikimybę pagrindiniams moraliniams principams bei pasirinktai profesijai. 

Iš mokyklos pirminio profesinio mokymo kursantų susibūrusi muzikantų grupė prasmingais dainų žodžiais ir artėjančių švenčių nuotaikingais akcentais pasveikino kolegas kursantus, sėkmingai baigusius įvadinio mokymo kursus.

Šiais metais iš viso LPM įvadinius mokymo kursus baigė 218 kursantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius