Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 11

Lietuvos sodus gali užklupti viena pavojingiausių vaismedžių ligų

Specialistų teigimu, Lietuvoje nustatyta 11 – vienos pavojingiausios pasaulyje vaismedžių ligos – bakterinės degligės židinių. Daugiausia – Kauno regione, tačiau liga sparčiai plinta ir į kitus rajonus, penktadienį pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.
Pensininkė Ona Dovydėnienė raudodama pasakojo, kad jos sode išpjautos kelios obelys, o likusios po genėjimo tapo lyg šiltųjų kraštų palmės.
Sodas. / Aldonos Minkevičienės/„Gimtojo Rokiškio“ nuotr.
Temos: 2 Vaismedis Augalai

Naujausiais duomenimis, sodų žudikė jau persimetė ir į tolimesnį Vilkaviškio rajoną. Jokių cheminių priemonių prieš šią ligą nėra išrasta – medžius tenka išrauti ir sudeginti,

Augalų apsaugos tarnybos skyriaus vadovė Lilija Pacevičienė sakė, kad kaimyninė Lenkija yra stipriai pažeista šios ligos. Perkant sodinukus Lenkijoje, juos reikia rinktis atsargiai. Ligą taip pat perneša paukščiai ir vabzdžiai. Aptikus židinį reikia sunaikinti ne tik ligos pažeistus, bet ir šalia augančius vaismedžius. Degligės pažeisti vaismedžiai tampa juodi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius