-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 06

Lietuvos sūrininkai šeštadienį kviečia į pirmąjį Sūrių festivalį Druskininkuose

Jei manote, kad apie sūrį ir jo gamybą žinote viską, - klystate. Ateinantį šeštadienį į pirmąjį Lietuvoje Sūrių festivalį kviečiantis 28 metų sūrininkas iš Varėnos rajono Kabelių kaimo Audrius Jokubauskas neabejoja, kad turės kuo ne tik nudžiuginti, bet ir nustebinti festivalio svečius ir dalyvius.
Sūrininkas iš Varėnos rajono Audrius Jokubauskas
Sūrininkas iš Varėnos rajono Audrius Jokubauskas / Žymanto Morkvėno nuotr.

„Švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno – galėsite ne tik paragauti, bet ir įsigyti. Smalsiausiems – atskiras stilizuotas sūrio gamybos cechelis Druskininkų centre, Vilniaus alėjoje, šalia vienos iš festivalio organizatorių – kavinės „Velvetti“. Festivalio metu veiks ir fotografuojančių moterų fotografijos darbų paroda, o atvykusieji mažieji festivalio dalyviai čia pat galės gaminti aitvarus gamybinėse dirbtuvėlėse“, – apie tai, kad pasirūpinta kiekvienu atvyksiančiu pasakoja vienas iš Sūrių festivalio organizatorių, Augintojų, gamintojų ir valgytojų asociacijos „Viva Sol“ vadovas A.Jokubauskas. 

Kaune gimęs ir užaugęs A.Jokubauskas sūrių gamyba pradėjo domėtis prieš penkerius metus. „Taip išėjo, kad iš Kauno gyvenimas mane atvedė į Kabelius“, – sako jaunasis ūkininkas, šiandien auginantis karvių ir avių bandą ir spaudžiantis sūrius.

Renginio organizatoriai kviečia iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui bei gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas ir pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.

Į renginį atvyksta sūrininkai iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės  rajonų bei svečiai iš kaimyninių Lenkijos ir Latvijos. Pirmąjį Lietuvos sūrių festivalį pradės Veronika Povilionienė.

Renginio pradžia – šeštadienį, rugpjūčio 10 d., 12 val. Druskininkuose, šalia kavinės „Velvetti“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius