„Švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno – galėsite ne tik paragauti, bet ir įsigyti. Smalsiausiems – atskiras stilizuotas sūrio gamybos cechelis Druskininkų centre, Vilniaus alėjoje, šalia vienos iš festivalio organizatorių – kavinės „Velvetti“. Festivalio metu veiks ir fotografuojančių moterų fotografijos darbų paroda, o atvykusieji mažieji festivalio dalyviai čia pat galės gaminti aitvarus gamybinėse dirbtuvėlėse“, – apie tai, kad pasirūpinta kiekvienu atvyksiančiu pasakoja vienas iš Sūrių festivalio organizatorių, Augintojų, gamintojų ir valgytojų asociacijos „Viva Sol“ vadovas A.Jokubauskas.
Kaune gimęs ir užaugęs A.Jokubauskas sūrių gamyba pradėjo domėtis prieš penkerius metus. „Taip išėjo, kad iš Kauno gyvenimas mane atvedė į Kabelius“, – sako jaunasis ūkininkas, šiandien auginantis karvių ir avių bandą ir spaudžiantis sūrius.
Renginio organizatoriai kviečia iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui bei gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas ir pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.
Į renginį atvyksta sūrininkai iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš kaimyninių Lenkijos ir Latvijos. Pirmąjį Lietuvos sūrių festivalį pradės Veronika Povilionienė.
Renginio pradžia – šeštadienį, rugpjūčio 10 d., 12 val. Druskininkuose, šalia kavinės „Velvetti“.