-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Likviduojant apskričių administracijas dalis darbuotojų gavo ir išeitines kompensacijas, ir darbą

Pernai likviduojant apskričių administracijas, daliai valstybės tarnautojų išmokėtos išeitinės kompensacijos, nors jie buvo priimti dirbti Nacionalinėje žemės tarnyboje, nustatė Valstybės kontrolė (VK).
Kyšis
234 apskričių darbuotojams ir naujas darbas buvo pasiūlytas, ir išeitinės kompensacijos išmokėtos. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Koordinacinė apskričių viršininkų administracijų likvidavimo komisija neįvertino galimybės kartu su perduodamomis apskričių funkcijomis perkelti ne tik dalį administracijų valstybės tarnautojų, bet ir pagal darbo sutartis dirbusių asmenų, pareiškė valstybės auditoriai, vertinę apskričių administracijų likvidavimą.

Su pastaraisiais darbuotojais nutraukus darbo sutartis, dalis jų buvo priimti į Nacionalinę žemės tarnybą, prieš tai jiems išmokėjus daugiau kaip 1,5 mln. litų išeitinių kompensacijų.

Valstybės tarnybos departamento duomenimis, iki 2010 metų birželio 30 dienos atleisti 234 darbuotojai. Jie liepos mėnesį įdarbinti Nacionalinėje žemės tarnyboje.

Apskričių viršininkų administracijos su darbuotojais sudarytas darbo sutartis nutraukė pagal Darbo kodekso straipsnį, numatantį, kad likvidavus darbdavį, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, atsižvelgiant į nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje.

Tokiu būdų atleistiesiems išmokėta 1,19 mln. litų išeitinių išmokų ir nuo jų apskaičiuota 371,5 tūkst. litų socialinio draudimo įmokų.

VK duomenimis, apskričių viršininkų administracijose praėjusių metų pirmą pusmetį dirbo 1 540 darbuotojų, iš jų į kitas institucijas perkelti 547 valstybės tarnautojai, 888 (386 valstybės tarnautojai) buvo atleisti dėl pareigybės panaikinimo, 76 (27 valstybės tarnautojai) – šalių susitarimu arba dėl kitų priežasčių.

Atleistiems darbuotojams pernai išmokėta 7,6 mln. litų išeitinių išmokų ir kompensacijų už nepanaudotas atostogas.

2009 metais 1 026 atleistiems darbuotojams išmokėta 5 mln. litų išeitinių išmokų ir kompensacijų už nepanaudotas atostogas.

Dešimt apskričių administracijų likviduotos nuo praėjusių metų liepos 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius