-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 24 /11:37

Linas Linkevičius: gautas patvirtinimas apie Pakistane nužudytą lietuvį alpinistą

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį BNS patvirtino oficialiais diplomatiniais kanalais gavęs pranešimą, kad per išpuolį Pakistane žuvo lietuvis alpinistas.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

„Gavom oficialų patvirtinimą iš vengrų ambasados Pakistane. Kūno atpažinimas dar neįvykęs, bet artimiausiu mietu turi įvykti atpažinimo procedūra“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Pasak jo, žuvusiojo kūno atpažinimo procedūroje dalyvaus Saulius Damulevičius – kitas lietuvis alpinistas, vykęs į ekspediciją Pakistane. Kaip pranešta sekmadienį, tarp 10 žuvusių alpinistų yra lietuvis Ernestas Markšaitis.

Gilgit Baltistano vidaus reikalų ministras Attauras Rehmanas sekmadienį pranešė, kad per išpuolį Šiaurinėje Pakistano dalyje žuvo 10 užsieniečių: vienas lietuvis, trys ukrainiečiai, du slovakai du kinai, vienas nepalietis ir vienas kinų kilmės amerikietis. Vėliau pirmadienį pareigūnai patvirtino, kad nužudytųjų užsieniečių tapatybės nustatytos. Nužudytų turistų palaikai sekmadienį buvo išskraidinti į Islambadą, o iš ten išsiųsti į savo šalis.

Papildyta 11.37 val.: Spaudai išplatintame Užsienio reikų ministerijos pranešime nurodoma, kad per išpuolį iš viso žuvo vienuolika žmonių, daugiau, nei buvo pranešama pirminiais duomenimis, todėl informacijos tikrinimas užtruko.

Žuvusiųjų palaikai atgabenti į Islamabadą, atliekamos tapatybės nustatymo procedūros, laukiama oficialaus išvadų patvirtinimo.  Lietuvos ambasadorius Turkijoje šiąnakt atvyko į Pakistaną. Užsienio reikalų ministerijos konsulinė tarnyba pasirengusi suteikti žuvusiojo artimiesiems visą būtiną informaciją.

Užsienio reikalų ministerija, remdamasi Vengrijos ambasados Pakistane perduota neoficialia Pakistano užsienio reikalų ministerijos informacija, praneša, kad per Šiaurės Pakistano Himalajų rajone įvykdytą išpuolį žuvo Lietuvos pilietis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius