Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 20

Linas Linkevičius: šaltoji taika su Lenkija nebuvo prasminga

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastarųjų metų Lietuvos santykius su Lenkija pavadino šaltąja taika, nebuvo prasminga.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį paskelbtame interviu ministras teigė, kad „mes per daug šnekame, kas ir kaip buvo, užuot sutelkę dėmesį į darbus, kurių trejus metus nedirbome“.

„Nieko neveikėme kartu, negalėjome kartu parašyti laiško, kartu pateikti iniciatyvos Europos Sąjungoje. Dabar šie dalykai pradeda kaltis it šviežia žolė. Šaltoji taika buvo nelabai prasmingas mūsų dvišalių santykių laikotarpis“, – dienraščiui „Verslo žinios“ sakė ministras.

„Raginčiau diskutuoti daugiau apie tai, matyti esmę, o tai yra bendradarbiavimas pagal Europos darbotvarkę, taip pat ir saugumo srityje – yra svarbių projektų NATO kontekste. Taip pat energetinis bendradarbiavimas, jungtys, „Via Baltica“, „Rail Baltica“... ar dar vardinti? Paletė tokia turtinga, kad būtų net gėda kalbėti apie ką kita“, – sakė L.Linkevičius.

Šį mėnesį su vizitu Lenkijoje viešėjęs užsienio reikalų ministras L.Linkevičius interviu Lenkijos spaudai atsiprašė dėl 2010 metų balsavimo Seime, kai buvo atmestas siūlymas vardus ir pavardes dokumentuose leisti rašyti lenkiškais, o ne vien lietuviškais rašmenimis. Šis jo žingsnis sulaukė prieštaringų vertinimų Lietuvoje.

L.Linkevičius Lenkijoje vieši ir trečiadienį. Jis Gdanske dalyvauja Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo ir Vyšegrado grupės šalių užsienio reikalų ministrų susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius