Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

„Linava“ siūlo pagalbą Europoje ir Rytuose įstrigusiems tautiečiams

Vežėjų asociacija „Linava“ priims pagalbos prašymus iš keliautojų beviltiškai įstrigusių Europoje ir Rytų šalyse. Tiems tautiečiams, kuriems baigėsi pinigai ar nėra galimybės iš atokios šalies grįžti į Lietuvą tereikia informuoti vežėjų asociaciją kurioje šalyje ir kokioje tiksliai vietovėje jie yra bei suteikti mobiliojo ryšio numerį.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Mūsų vilkikai važinėja visoje Europoje ir Rusijoje bei kitose Rytų šalyse. Jei tautiečiai nebeturi galimybės grįžti, jiems padėsime. Pirmiausia skelbsime kontaktinius jų duomenis mūsų asociacijos nariams ir vietovę, kurioje yra mūsų šalies piliečiai. Transporto įmonių vadybininkai susisieks su šiais keliautojais, jei tik jų vilkikas bus šalia minimos vietovės“, – pagalbą grįžti namo negalintiems tėvynainiams siūlo Algimantas Kondrusevičius, asociacijos „Linava“ prezidentas.

Pasak Valdo Gilio, „Linavos“ generalinio sekretoriaus, transporto pajėgumų pagalbai turėtų pakakti. „Nors vienas vilkikas gali į namus parvežti tik po vieną tautietį, apie 20 tūkst. sunkvežimų, kurie kasdien važinėja Europos ir Rusijos keliais, yra pakankamai didelis transporto kiekis.“, – vežėjų galimybes pristato V. Gilys.

Vien Europoje atšaukus apie 60 tūkst. skrydžių, nežinioje liko milijonai keliautojų, tad kelių transporto bendrovės ėmėsi padėti oro bendrovių klientams grįžti į namus. Susisiekimas autobusais, pasak V. Gilio, vyksta gana sklandžiai, nepaisant Europoje vykusių geležinkelininkų protestų. „Autobusu taip pat galima grįžti į namus, galbūt ne tą pačią dieną, tačiau keleivinis transportas dirba visu pajėgumu ir mūsų bendrovės išsiuntė daug papildomų autobusų į Europą“, – sako jis.

Kelionėje beviltiškai įstrigusiems reikėtų kreiptis į asociaciją „Linava“ telefonu: 8 (5) 27865 43 arba elektroniniu paštu: office@linava.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius