-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 05 /19:30

LNK patvirtino 15min.lt skelbtą žinią, kur slapstosi Neringa Venckienė

LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“ patvirtino 15min.lt dar prieš kelias savaites publikuotą žinią, kad Neringa Venckienė slapstosi JAV. Parlamentaras V.Vasiliauskas teigė, kad iš frakcijai siunčiamų parlamentarės elektroninių laiškų galima atspėti, kad N.Venckienė tikrai yra JAV.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar gegužės 15 d. parlamentaras Valdas Vasiliauskas 15min.lt prasitarė, kad Neringos Venckienės laiškai atkeliauja iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Galime šiek tiek atspėti iš elektroninių laiškų, kurie iš jos ateina. Aš manau, kad tai JAV. (...) Mes tikrai nežinome, tik spėjame. Žinome tik tiek, kad ji yra sveika, gyva, darbinga ir ruošiasi teisinei kovai, nes reikia išversti dokumentus į anglų kalbą, reikia pasiruošti. Seimo nariai su ja nebendrauja.

Jie (Seimo narės padėjėjai – red.past.) gauna nurodymus.

Ir pati N.Venckienė toliau dalyvauja Lietuvos įstatymų leidyboje, ji jau būdama išvykusi yra pateikusi bent aštuoniems įstatymams pataisas, papildymus. Yra atsiuntusi savo štabui apie 20 elektroninių laiškų, tik bendravimas vyksta viena kryptimi, nes atsakyti referentai negali, nes svarbus saugumo klausimas“, – pasakojo V.Vasiliauskas.

Kaip praneša BNS, iš kur siųstas laiškas, N.Venckienės bendražygiai išsiaiškino pagal vadinamąjį IP adresą. Tai kompiuterio identifikatorius IP tinkluose.

Be to, pasak V.Vasiliausko, tik N.Venckienė galėjo žinoti, kur padėti jos nurodyti dokumentai ir tikslią padėjėjo gimimo datą.

Pasak jo, pirmasis N.Venckienės laiškas padėjėjui siųstas balandžio 16 dieną. Tądien buvo padėjėjo gimtadienis ir parlamentarė atsiuntė sveikinimą, patikslino V.Vasiliauskas.

Parlamentarės paieška paskelbta gegužės 9 dieną. Nustatyti, kur tiksliai yra „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė, prokurorai įpareigojo Kauno policiją.

Praėjus beveik mėnesiui po paieškos pradžios, bėglės pėdsakų pareigūnai nerado.

„Išsiaiškinsime tą aplinkybę. Ji yra ieškoma. Paieška vykdoma visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje“, – sakė paiešką iniciavusi Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Nina Raugienė.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius