Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 06

Loreta Graužinienė: aš niekada neleisiu žeminti nei savęs, nei kitų žmonių

Darbo partijos kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres Loreta Graužinienė dienraščiui „Respublika“ papasakojo, kas iš tiesų vyko jos pokalbio su prezidente Dalia Grybauskaite metu.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip dienraščiui teigia L.Graužinienė, pokalbio metu prezidentė jai neturėjo jokių priekaištų, todėl ji nežinanti, kodėl šalies vadovei neįtiko jos kandidatūra. „Yra kelios priežastys, kurias tik nujaučiu, bet norėčiau, kad tai oficialiai įvardytų pati prezidentė“, – sakė L.Graužinienė.

Politikė pasakojo, kad Algirdas Butkevičius prezidentę buvo įspėjęs, kad L.Graužinienė kalba vokiškai. Pokalbyje dalyvavo prezidentės patarėja socialiniams reikalams, patarėjas Nerijus Udrėnas ir L.Graužinienei nepažįstamas žmogus, kurio D.Grybauskaitė nepristatė.

„Aš, žinodama, kad prezidentė nekalba vokiškai, nelabai supratau, su kuo turėsiu kalbėti vokiečių kalba. Pamaniau, gal su N.Udrėnu, tačiau tuoj pat supratau, kad su tuo nepažįstamuoju, kuris galbūt ir yra vokiečių kalbos specialistas. Tik man buvo neaiškus pats pokalbio stilius – ar su prezidente kalbėsiuosi per vertėją, kuriuo gali būti tas vyras, ar jam turėsiu atsiskaityti kaip mokinė, – „Respublikai“ pasakojo L.Graužinienė. – Kadangi pati su savimi nekalbu, supratau, kad tam nepažįstamajam aš, tarsi moksleivė, turėsiu monologu atpasakoti išmoktą temą. Be abejo, aš įsižeidžiau, pajutau ne tik atvirai demonstruojamą nepagarbą ne tik man, bet ir vokiečių kalbai. Tada prezidentei aiškiai pasakiau, kad egzamino pas ją aš nelaikysiu. D.Grybauskaitė iškart paprašė patarėjus ir tą vyrą mus palikti – jie išėjo.“

Apie ką kalbėjo likusios vienos, L.Graužinienė atskleisti nenorėjo, tik užsiminė, kad pokalbis sukosi apie visas gyvenime sritis.

L.Graužinienė teigė, kad jai nesuprantamas prezidentės noras iškelti vien anglų kalbą. „Toks kitų kalbų nuvertinimas, kai pats moki tik anglų kalbą, yra nekorektiškas“, – sakė ji. Politikė sakė, kad buvo pasiruošusi kalbėti vokiškai.

„Aš niekada neleisiu žeminti nei savęs, nei kitų žmonių“, – tvirtai pokalbį užbaigė L.Graužinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius