-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 20

Loreta Graužinienė: pedagogų „diskusijos streikais“ dėl atlyginimų suvienodinimo yra ankstyvos

Pedagogų nepasitenkinimą rengiamomis pataisomis dėl biudžetininkų darbo apmokėjimo sistemos suvienodinimo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė vadina „prevenciniu piketu“ bei stebisi ankstyvais grasinimais streikuoti.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apie tą projektą, apie kurį jie kalba – tikrai, jis yra tokioje pirminėje stadijoje ir tos diskusijos jau streikais, turbūt, ankstyvos. Manau, visada galima rasti dialogą atsisėdus prie stalo, išsiaiškinus situacijas“, – Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Ji sako kol kas nesuprantanti, kokio modelio tiksliai nori profesinės sąjungos – ar nenori, jog darbo apmokėjimas būtų už etatą, ar nenori dirbti visos dienos.

„Manau, kad daugiau prevencinė akcija buvo – profsąjungos turi tokią teisę. Mokytojų profsąjungos yra aktyvios ir aš sveikinu, nes aktyvi visuomenė turi būti (...), bet nereikia tiesiog gąsdinti vieni kitų, kad bus masiniai nėjimai į darbą ir streikai nuo rugsėjo“, – dėstė Seimo pirmininkė.

Keliolika pedagogų antradienio rytą prie Vyriausybės surengė piketą, kuriame aiškino, kad jų netenkina Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) iniciatyva nustatyti bendrą valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo sistemą. Pedagogai, be kita ko, nepritaria siūlymui, kad dalis mokytojų atlyginimo būtų kintanti priklausomai nuo rezultatų. Švietimiečiai argumentuoja, kad moksleivių rezultatai priklauso ne tik nuo mokytojų, bet ir nuo šeimos bei pačių vaikų pastangų.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pažadėjo, jog bus laikomasi įsipareigojimo didinti mokytojų atlyginimus nuo šių metų rugsėjo ir nuo kitų metų sausio, taip pat jis teigė, kad pedagogų netenkinančios įstatymų pataisos bus su jais derinamos, o pats projekto dėl bendros valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo sistemos priėmimas, jei reikės, bus nukeltas vėlesniam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius