-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 20

Loreta Graužinienė: politikai sukrėsti, kad institucijos iš karto nesiėmė visų veiksmų

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė stebisi tuo, kaip vykdyta virš Baltijos jūros šeštadienį dingusio ir jos dugne antradienį rasto lėktuvo „An-2“ bei jo pilotų paieška.
Algirdas Butkevičius, Loreta Graužinienė ir Juozas Olekas
Algirdas Butkevičius, Loreta Graužinienė ir Juozas Olekas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ji teigia, jog nedovanotina, kad dingusiųjų artimieji turėjo raginti tarnybas imti veiksmų.

„Tai yra blogai, taip neturi būti, tai yra nedovanotinas pavyzdys ir tikrai visuomenė yra sukrėsta. Taip pat sukrėsti ir politikai, nes labai gaila, kai reikia įsikišti politikams, kad pradėtų judėti visi veiksmai, kurie turi būti iš karto daromi. Tam yra institucijos, kurios yra už visą koordinavimą atsakingos“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Jos teigimu, dėl šios nelaimės dar kyla labai daug klausimų. Ji taip pat sakė palaikanti iniciatyvą, kad krašto apsaugos ministras Juozas Olekas turėtų Seime atsakyti į kylančius klausimus.

„Taip (palaikau). Aš kiek žinau, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas su komitetu šiandien šį klausimą aiškinsis. Aiškintis galime ir dėlioti į priekį, kad tokių skaudžių nelaimių neįvyktų“, – dėstė L.Graužinienė.

„Turiu tokią nuojautą, kad čia kažkas dar yra nelabai gerai, kažkas galbūt buvo bandyta slėpti ir po to tiktai susikoordinuota, kaip daryti. Nes iš tiesų, jeigu imtis veiksmų, visi yra profesionalai, dirba profesionalai institucijose ir struktūrose, ir jie žino, ką daryti. Kodėl veiksmų iš karto nesiimta?“, – svarstė ji.

Antradienio pavakarę lietuvių lėktuvas „An-2“ rastas Baltijos jūros dugne 124 metrų gylyje, daugiau kaip 116 kilometrų nuo kranto, tarp Liepojos ir Palangos, Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje. Ištyrus lėktuvo liekanas povandeninio roboto video kamera, pilotų nerasta, jų paieška tęsiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius