Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02

Loreta Graužinienė: Seimo viešbutį būtina tvarkyti

Būtina tvarkyti prastos būklės esantį Seimo viešbutį Vilniaus centre. Tai reikia daryti, kad pastato šildymui nebūtų švaistomos valstybės lėšos, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
Seimo viešbutis
Seimo viešbutis / „Scanpix“ nuotr.

„Mano pačios butas yra šiek tiek patvarkytas, tai aš tikrai neturiu jokių nusiskundimų. Beveik 10 metų gyvenau viešbutyje, tad galbūt ne kiek į nusiskundimus reikėtų atsižvelgti, o į lėšų panaudojimo efektyvumą. Būtina keisti langus: žiemą šildome orą, nes yra seni tarybiniai langai – patys suprantate, kad jie nesandarūs, šilumos sunaudojimas didžiulis“, – sakė parlamento vadovė, pirmadienį žurnalistų Seime paklausta, kaip vertina kai kurių Seimo narių skundus dėl gyvenimo sąlygų.

Anot L.Graužinienės, kad nebūtų švaistomos lėšos šildymui, taip pat reikėtų apšiltinti viešbučio stogą ir sienas.

Biudžete šiuo metu lėšų viešbučio remontui nėra numatoma, tačiau pastatas galėtų būti tvarkomas radus alternatyvių finansavimo šaltinių

Ji tvirtino, kad biudžete šiuo metu lėšų viešbučio remontui nėra numatoma, tačiau pastatas galėtų būti tvarkomas radus alternatyvių finansavimo šaltinių.

„Yra įvairių kitų programų, kuriose Seimas stengsis sudalyvauti. Matysime, jei bus galimybė gauti finansavimą pagal programas, tai tinkamai tada ir tvarkysime“, – sakė Seimo pirmininkė.

Anot jos, išeitis būtų pereiti prie kitų šalių praktikos, kai parlamentarai gali pasirinkti, ar gyventi parlamento skiriamose patalpose, ar imti nuompinigius ir ieškotis būsto patiems. Tačiau apie tai, ar tokie siūlymai bus teikiami Seimui, L.Graužinienė neužsiminė.

„Visoje Europoje, pasaulyje yra taip, kad arba nuompinigius moka, arba tiems, kurie išrinkti iš tolesnių regionų (skiriamas viešbutis – BNS). Tiems Seimo nariams tikrai turi būti užtikrintas gyvenimas Vilniuje, kad jie turėtų galimybę dirbti“ , – sakė parlamento vadovė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirkos

Palopys ir viskas

Kaip BNS sakė Seimo kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis, šiuo metu Finansų ministerijos prašoma, kad 2015-aisiais iš valstybės biudžeto Seimo viešbučio stogo dangai tvarkyti būtų numatyta 480  tūkst. litų.

„Jei lėšų negausime, kaip ir kasmet, nueisime, palopysime tas vietas – tuo viskas ir baigsis“, – sakė jis.

Šiuo metu Vilniaus Gedimino prospekte esančiame Seimo viešbutyje gyvena 69 parlamentarai, įskaitant Seimo pirmininkę

Anot vicekanclerio, šiuo metu taip pat bandoma įtraukti viešbutį į Viešųjų pastatų atnaujinimo programą, pagal kurią viešbučio tvarkymas būtų finansuojamas iš europinių lėšų.

„Nesitikiu, kad lėšų gausime kitąmet. Geriausiu atveju 2016-2017 metais. Tad būtų gerai, kad būtų finansavimas bent jau problematiškiausioms vietoms skirtas“, – sakė G.Aleksonis.

Šiuo metu Vilniaus Gedimino prospekte esančiame Seimo viešbutyje gyvena 69 parlamentarai, įskaitant Seimo pirmininkę – vienas butas skirtas jos apsauga besirūpinantiems Vadovybės apsaugos departamento pareigūnams. Iš viso viešbutyje yra 72 butai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius