-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Klaipėdos politikei L.Pupinytei etikos sargai – nė motais

Klaipėdos savivaldybės Etikos komisijai niekaip nepavyksta prisišaukti į posėdžius tarybos narės Lilijos Pupinytės, jau kurį laiką gyvenančios Londone.
Etikos komisijos vadovei Alinai Velykienei prisiskambinti Londone gyvenančiai L.Pupinytei niekaip nepavyko.
Etikos komisijos vadovei Alinai Velykienei prisiskambinti Londone gyvenančiai L.Pupinytei niekaip nepavyko. / A.Kripaitės nuotr.

Klaipėdiečių interesams turinti atstovauti politikė nedalyvavo trijuose iš eilės tarybos posėdžiuose.

Pagal reglamentą, politikas, praleidęs tris iš eilės posėdžius, gali netekti mandato.

Teigiama, kad politikė pernai buvo pati nepažangiausia tarybos narė, nepaisiusi ir komitetų posėdžių. Paskutinį kartą L.Pupinytė dalyvavo posėdyje vasario 18 d. Londone gyvenanti moteris iki šiol išlaikoma biudžeto lėšų – jai kas mėnesį pervedama 700 litų išmoka kanceliarijai.

Etikos komisija pirmadienį taip ir nesulaukė politikės vizito. Apie posėdį ji buvo informuota elektroniniu paštu. Jai bergždžiai bandyta prisiskambinti – politikės telefonas išjungtas.

L.Pupinytė komisijos pirmininkei Alinai Velykienei atsiuntė raštą apie tai, kad gegužės 7 d. turėjo lankytis ligoninėje. Išvakarėse Klaipėdos savivaldybėje posėdžiavo tarybos nariai.

Anot A.Velykienės, trys iš eilės praleisti posėdžiai – jau priežastis kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl politikės mandato atėmimo. Ji įsitikinusi, kad apie etikos posėdį L.Pupinytė buvo tinkamai informuota, o jos atsiųsta informacija apie vizitą ligoninėje – neįtikinanti.

„Tai visi turime atsiklaupti ir nupirkti jai bilietą, kad ši atvyktų. Kaip dar būtų galima ją surasti”, – retoriškai klausė A.Velykienė. Pasigirdo pašaipių siūlymų kreiptis į Interpolą.

Griežta komisijos vadovės nuomonė palaikymo nesusilaukė. Uostamiesčio politikai davė L.Pupinytei dar vieną savaitę. Viliamasi, kad ši pasirodys kitos savaitės posėdyje.

„Negalima už akių žmogaus nuteisti”, – teigė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius