Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

LVŽS taryba G. Landsbergio įspėjimus dėl nacionalinio saugumo vadina nebrandžiais

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba penktadienį griežtai pasmerkė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko, užsienio reikalų ministro pareigas einančio Gabrieliaus Landsbergio pareiškimus apie didėjančias grėsmes nacionaliniam saugumui.
Ramūnas Karbauskis pasirašė valdančiųjų parengtą susitarimą „Dėl Lietuvos nacionalinio saugumo artimiausio laikotarpio sustiprinimo“
Ramūnas Karbauskis pasirašė valdančiųjų parengtą susitarimą „Dėl Lietuvos nacionalinio saugumo artimiausio laikotarpio sustiprinimo“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„G. Landsbergis viešai abejoja Lietuvos narystės NATO nauda, NATO įsipareigojimais Lietuvai, diskredituojama šalies nacionalinio saugumo ir gynybos politika, dėl kurios dar 2022 metais yra susitarusios Seimo pozicijoje ir opozicijoje dirbančios politinės jėgos, diskredituojami kitų šalių į Lietuvą dislokuojami kariai. Tokius G. Landsbergio pasisakymus LVŽS taryba vadina nebrandžiais, politinės lyderystės stokojančiais, Rusijos propagandistų retoriką atkartojančiais ir grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui keliančiais pareiškimais“, – teigiama partijos išplatintame pranešime.

LVŽS taryba kreipėsi į valdančiosios daugumos atstovus ir prašo „nustoti manipuliuoti Lietuvos gyventojų sąmone, sveikata ir baimėmis bei imtis neatidėliotinų darbų, kuriuos valdantieji privalo padaryti, priėmus Lietuvai naudingus sprendimus NATO viršūnių susitikime, taip pat tuos, kurie yra įvardinti nacionaliniame partijų susitarime dėl gynybos“.

„Taip pat atskirai kreipiamės į užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, kad jis ypatingą dėmesį skirtų santykiams su NATO sąjungininkėmis, Lietuvos kaimynėmis Lenkija, Latvija ir Estija, neblogintų santykių su Vokietija, kuri Lietuvoje dislokuos savo karius. Raginame nustoti savo neatsakingais pareiškimais griauti šalies žmonių, verslo, šalies ir užsienio investuotojų pasitikėjimą Lietuva“, – sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

G. Landsbergis šią savaitę paragino nepasiduoti apatijai galvojant, kad Lietuvą apgins penktasis NATO straipsnis ir ragino galvoti apie strateginius pokyčius savo gynyboje.

Jo teigimu, Ukrainai suteiktos paramos gali neužtekti laimėti prieš Rusiją ir ši per kelerius metus gali atkurti savo pajėgas naujam puolimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius