-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 09

M.Adomėnas: galimybės įvesti licencijas reisams į Baltarusiją nagrinėjamos

Stebint didelius į Baltarusiją išvykstančių Lietuvos piliečių srautus, nagrinėjamos ir galimybės įvesti licencijas autobusų reisams į Baltarusiją, sako užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

LRT laidai „Dienos tema“ trečiadienį jis sakė, kad tai būtų „kitas žingsnis“ Lietuvai nusprendus uždaryti du iš šešių pasienio punktų ir jo galėtų imtis Seimas rudens sesijoje.

„Be abejo, suprantama, kad informacinė kampanija negali sulaikyti visų piliečių, be abejo, licencijų išdavimas reisams būtų kitas žingsnis. Galimybės yra nagrinėjamos. Tik tiek, kad tai nėra įmanoma be įstatymo pakeitimų, o tai įvyktų tik Seimui susirinkus į rudens sesiją“, – sakė viceministras.

Lietuva nuo ateinančio antradienio planuoja uždaryti du iš šešių kontrolės punktų pasienyje su Baltarusija – Šumsko ir Tverečiaus, dėl to dar turės apsispręsti Vyriausybė.

Baltarusija Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos piliečiams nuo pernai pavasario yra įvedusi bevizį režimą. Kaip skelbia šios šalies institucijos, tokia galimybe šiemet pasinaudojo 170 tūkst. lietuvių, o remiantis Baltarusijos pasieniečių informacija, iš viso nuo pernai balandžio jau fiksuota virš 400 tūkst. Lietuvos piliečių išvykų.

Lietuvos pareigūnai įspėja, kad Baltarusijos tarnybos dalį išvykstančiųjų bando verbuoti, naudoja šantažą, psichologinį spaudimą.

M.Adomėno teigimu, šiuo metu planuojamas trečdalio punktų uždarymas leis koncentruoti pasieniečių pajėgas į išlikusius punktus ir vykdyti detalesnę kontrolę ir kol kas tai vadino „adekvačiu sprendimu“, tačiau neatmetė galimybių jų skaičių dar labiau mažinti.

„Tokios galimybės (dar mažinti pasienio kontrolės punktų – BNS), be abejo, yra svarstomos institucijoms konsultuojantis ir įvertinant visas tokių veiksmų pasekmes“, – LRT sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius