-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27 /16:19

M.Navickienė svarsto galimybę dalyvauti TS-LKD rinkimuose dėl kandidatavimo į prezidentus

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako svarstanti galimybę dalyvauti konservatorių partijos rinkimuose, kuriuose paaiškės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas į prezidento postą.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Man reikia atsakyti į galutinius klausimus, ar šitas kelias šitame etape man būtų tinkamas pasirinkimas, bet tikrai svarstau“, – pridūrė ji.

Partijos duomenimis, premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūra pasiūlyta 66 kartus, partijos vadovo Gabrieliaus Landsbergio – 64, parlamentaro Lauryno Kasčiūno – 54, krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko – 42, parlamentaro Pauliaus Saudargo – 41 kartą.

Kiti kandidatai kol kas aiškiai nėra išreiškę savo pozicijos dėl dalyvavimo pirminiuose partijos rinkimuose, kurie bus rengiami lapkričio viduryje.

„Aš nežinau, ar prezidiumas mane praleis, bet jei prezidiumas mane praleis, aš pasakysiu visiems tuo pačiu metu per tą laiką, kurį pasakys prezidiumas“, – žurnalistams Seime antradienį sakė premjerė I.Šimonytė.

G.Landsbergis antradienį teigė kol kas negavęs kreipimosi iš partijos sekretoriato, prašančio patvirtinti, ar dalyvaus. „Dar turiu šiek tiek laiko pagalvoti. Bet sekant laikui galvosiu vis intensyviau“, – sakė G.Landsbergis.

L.Kasčiūnas teigė svarstantis galimybę dalyvauti pirminiuose rinkimuose, o sprendimą paskelbsiantis iki kitos savaitės trečiadienio. „Labai vertinų skyrių sprendimą iškelti mano kandidatūrą, tai motyvas labai rimtai svarstyti, svarstau“, – BNS sakė L.Kasčiūnas.

A.Anušauskas BNS teigė priimsiantis sprendimą, kai bus paskelbtas oficialus kvietimas apsispręsti dėl dalyvavimo, anot jo, „taip vadinamuosiuose praimariuose“.

P.Saudargas BNS pažymėjo, kad jo kandidatūra daugiau kartų iškelta rinkimuose į EP – 45 skyrių, jis vertins ir šią aplinkybę.

„Bendrapartiečių palaikymas dalyvauti vienuose ar kituose rinkimuose šį kartą įpareigoja. Tik nemanau, kad tikslinga būtų dalyvauti iškart abiejuose rinkimuose, taigi apsispręsiu artimiausiu metu“, – BNS sakė P.Saudargas.

Lietuvoje prezidento rinkimai vyks 2024 metų pavasarį. Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir I.Šimonytė.

G.Nausėda ir I.Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius