-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 03

Martynas Budraitis: kai kurie teatro darbuotojai turėtų suprasti, kad kartu dirbti negalėsime (nuotraukos)

Trečiadienio rytą Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) darbuotojams oficialiai pristatytas naujasis teatro vadovas Martynas Budraitis. Šis susirinkusiuosius ragino atsisakyti baimės jausmo, tačiau taip pat pabrėžė, kad kai kurie administracijos darbuotojai turėtų susiprasti, jog kartu dirbti negalės.
Lietuvos nacionalinio dramos teatro direktorius Martynas Budraitis
Lietuvos nacionalinio dramos teatro direktorius Martynas Budraitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujasis teatro direktorius neslėpė, kad pirmiausiai permainų sulauks LNDT administracija.

„Į teatrą žadu atsivesti savo komandą, o tie žmonės, kurie supranta, kad kartu niekaip negalėsime dirbti, turėtų susiprasti, netempti laiko ir taupyti visų mūsų pinigus“, – susirinkusiesiems sakė M.Budraitis.

Dėl techninių ir kūrybinių darbuotojų, anot naujojo direktoriaus, skubotų žingsnių nebus daroma – pirmiausiai bus išanalizuota dabartinė situacija. Bus peržiūrėtas ir teatro repertuaras, kurio likimą spręs specialiai iš teatro kritikų, teatrologų, aktorių, teatro darbuotojų sudaryta Meno taryba.

„Manau, kad toks spektaklis kaip „Stepančikovo dvaras“ turėtų būti bent jau iš naujo surepetuotas, o į nacionalinio teatro sceną turėtų grįžti tokie spektakliai kaip Eimunto Nekrošiaus „Metai“, kurie ir buvo statyti šiai vietai“, – keletą konkrečių spektaklių pavyzdžių paminėjo teatro direktorius.

Naujasis vadovas pabrėžė, kad teatre ateityje neturėtų vykti ir partijų suvažiavimai ar kiti politiniai renginiai.

„Tai ydinga patirtis. Reikia aiškiai skirti, ką galima įleisti į šią vietą ir ko ne“, – griežtai kalbėjo M.Budraitis.

Didelį dėmesį M.Budraitis žada skirti edukacinei veiklai – visų pirma aktorių meistriškumo kėlimui, taip pat, anot jo, bus rengiami edukaciniai renginiai moksleiviams ir kitoms visuomenės grupėms, kuriuos vesti galėtų mažiau užimti aktoriai.

Trečiadienį LNDT direktoriaus pareigas pradėjęs eiti M.Budraitis pirmiausia žadėjo perimti ir susipažinti su visais teatro dokumentais, vėliau surengti susitikimus su skyrių viršininkais ir aktorių trupe.

Paklaustas, koks likimas laukia buvusio teatro direktoriaus A.Večerskio, naujasis vadovas šyptelėjo. „Ponas Adolfas Večerskis dabar yra aktorius, todėl žiūrėsime, gal iš tiesų jam teatre atsiras darbo – juk mano užduotis ir yra aprūpinti aktorius darbu“, – sakė M.Budraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius