-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 17

„Maximos LT“ skundas atmestas

„Maximos LT“ skundas atmestas kaip nepagrįstas.
Maxima
Maxima / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tokį sprendimą priėmė Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs administracinę bylą.

Kaip teigiama VAAT pranešime, Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, gavusi skubų pranešimą, kad UAB „Maxima LT“ iš tiekėjų Olandijoje gavo siuntą žaliųjų vynuogių Thompson seedles „Freshtrop“, kuriose Belgijoje buvo nustatyta pesticidų koncentracija, viršijanti didžiausią leistiną normą, 2008-04-07 atliko patikrinimą bendrovės sandėliuose Kirtimų gatvėje, Vilniuje.

2008-05-26 Tarnyba priėmė sprendimą, kuriuo konstatavo, kad bendrovės iš tiekėjo gautos žaliosios vynuogės (7652 kg) yra nesaugios, nes neatitinka Lietuvos higienos normų. Bendrovė buvo įpareigota pašalinti vynuoges iš rinkos ir saugiai sunaikinti. UAB „Maxima LT“ mano, kad tarnybos sprendimas neteisėtas, neparemtas objektyviais įrodymais, todėl prašė teismo jį panaikinti.

Tarnyba teismui paaiškino, kad sprendimą priėmė objektyviai, išsamiai įvertinusi visas aplinkybes ir įrodymus. Gavusi Europos Komisijos skubų pranešimą, kad į Lietuvą įvežtas ir rinkoje išplatintas produktas pavojingas vartotojų sveikatai, nusprendė įpareigoti platintoją pašalinti produktą iš rinkos ir saugiai jį sunaikinti.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad 2008-05-28 tarnybos sprendimas yra teisėtas, pagrįstas objektyviais duomenimis, todėl „Maximos LT“ skundą atmetė. 2002 m. sausio 28 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) „Dėl maisto įstatymo pagrindinių principų ir reikalavimų nustatymo, Europos maisto saugos institucijos įsteigimo ir maisto saugos procedūrų ir principų nustatymo“ buvo įsteigta Europos maisto saugos tarnyba. Šio reglamento 50 str. įtvirtina skubaus įspėjimo apie pavojų sistemą, kuri įpareigoja Europos Sąjungos valstybių narių kompetentingas institucijas keistis informacija apie pavojingus maisto produktus ir pašarus.

Teismas pažymi, kad šis reglamentas nustato pagrindinius maisto saugos principus ir reikalavimus. Reglamente nurodyta, kad skubų pranešimą gavusi valstybės narės institucija turi imtis atitinkamų veiksmų, jog skubiame pranešime nurodytas produkto pateikimas į rinką arba būtų apribotas ir pašalintas, arba atsiimtas iš rinkos, siekiant apsaugoti žmonių sveikatą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius