Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 29

Medikai Turkijoje ilsėjosi už farmacininkų pinigus

Skandalai dėl galimo gydytojų papirkinėjimo nenumalšina vaistų gamintojų ir tiekėjų užmojų – šią savaitę už farmacininkų pinigus Turkijoje ilsisi ne tik kelios dešimtys medikų, bet ir jų artimieji.
„Tez Tour“ skatins ilsėtis aukčiausios klasės viešbučiuose.
Turkija / Kelionių organizatoriaus nuotr.
Temos: 1 Turkija

Farmacijos bendrovės gydytojus egzotiškomis kelionėmis paprastai pamalonina siųsdamos juos į tolimesnėse ar artimesnėse šalyse neva vykstančias mokslines konferencijas.

Tačiau šį kartą farmacininkai, atrodo, nusprendė atsisakyti netgi tokios priedangos.

„Gerai pailsėk”, – šūktelėjo moterį į Vilniaus oro uostą atvežęs vyras.

„Ačiū!” – vilkdama sunkoką lagaminą keliautoja netruko prisijungti prie poilsiauti išsirengusių medikų.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, praėjusį savaitgalį kelios dešimtys medikų ir jų artimieji rikiavosi į eiles registruotis užsakomajam skrydžiui į Antalijos kurortą.

Pasak dienraščio, šiuo metu Turkijoje ilsisi urologai, akušeriai-ginekologai, neurologai, traumatologai, onkologai iš Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio, kitų miestų.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, medikus atostogomis pamalonino farmacijos bendrovė, susijusi su prieš porą metų bankrutavusia „Marino Baltic Pharmaceutics“.

Pastaroji įmonė 2002-iaisiais buvo įsivėlusi į tuomečio Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) viršininko Vytauto Budniko skandalą.

Tuo metu už šio pareigūno poilsį Norvegijoje ir Astrachanėje sumokėjo Laisvūno Ražansko vadovaujama „Marino Baltic Pharmaceutics“ bei tuometė „Novartis Pharma Services“. V.Budnikas po tokios kelionės neteko posto.

2009 metais bankrutavus įmonei „Marino Baltic Pharmaceutics“, jos veiklą tose pačiose patalpose, esančiose sostinės Totorių gatvėje, tęsė kita farmacijos bendrovė, telefonas – toks pat, o registruoti vaistai – analogiški. Šiuo metu bendrovės biuras iškeltas į sostinės Žirnių gatvę.

Bendrovės atstovų paklausus, kiek ir kokių specialybių gydytojų išvyko į Turkiją finansuojant farmacijos įmonei ir koks jų kelionės tikslas, dienraščiui atsakyta, kad vadovybė atostogauja.

„Biure nieko nėra. Bendrovės vadovė, kaip ir vadybininkai, šią savaitę atostogauja. Laikinai vadovės pareigas einanti darbuotoja irgi komandiruotėje“, – dienraščiui atsakė telefonu atsiliepusi darbuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius