-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

Megztų dovanų akcija kol kas stokoja dėmesio

Klaipėdoje kol kas sulaukta vos vienos dovanos, skirtos akcijai „Apgaubkime vaikus savo delnų šiluma“.
Klaipėdoje kol kas gauta viena akcijai skirta dovana – Skuodo rajono gyventojos numegztos kojinės.
Klaipėdoje kol kas gauta viena akcijai skirta dovana – Skuodo rajono gyventojos numegztos kojinės. / G.Kubiliūtės nuotr.

Šios akcijos organizatoriai geros valios žmones kviečia numegzti kojines, šaliką ar ką nors kita padaryti savo rankomis bei padovanoti vaikų globos namų auklėtiniams. Beje, ir kituose šalies miestuose šioje akcijoje dalyvaujama ne itin aktyviai. „Po truputį neša, tačiau turbūt laukia paskutinės dienos, kad galėtų sunešti visus mezginius“, – vylėsi akcijos „Apgaubkime vaikus savo delnų šiluma“ koordinatorė Asta Ivaškevičiūtė.

Ji pasidžiaugė Miežiškių miestelio moterimis, kurios susibūrė ir primezgė dovanėlių Panevėžio rajono Linkaučių vaikų globos namų auklėtiniams.

Kitais metais pradės anksčiau

Šios akcijos idėja A.Ivaškevičiūtei kilo dar per Vėlines. „Vaikai gauna paramą maišuose. Nėra jokio asmeniškumo, kad būtent tam vaikui kažkas kažką dovanoja. Be to, šaliką galima numegzti ir krizės metu, – kalbėjo pašnekovė. – Vaikų globos auklėtiniai neturi tokių dalykų, kurie mums yra žinomi. Jiems, skirtingai nuo mūsų, močiutės nenumezgė kojinių, šaliko.“

Numezgus vaikui dovaną, prašoma užrašyti atviruką su linkėjimais, viską supakuoti į gražų popierių, o ant viršaus priklijuoti lapelį su užrašu, kokio amžiaus berniukui ar mergaitei ji yra skirta.

Tokia akcija organizuojama pirmą kartą. Ją planuoja pratęsti ir kitąmet, tačiau žadama pradėti anksčiau nei šiemet.

Šiais metais megztas ar savo rankomis pagamintas dovanas dar galima nešti iki gruodžio 15 dienos.

Klaipėdoje dovanėles galima pristatyti į Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrą (Debreceno g. 3) darbo dienomis iki 17 val.

Visoje šalyje mezginius galima atnešti į visuomeninę organizaciją „Gelbėkit vaikus“ bei labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ padalinius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius