-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 29

Metro diegimo Vilniuje galimybės bus peržiūrėtos

Vilniaus miesto savivaldybėje pirmadienį įvyko Ūkio subjektų grupės paruoštos „Naujų transporto rūšių diegimo Vilniaus mieste specialaus plano“ koncepcijos ataskaitos pristatymas viešojo transporto specialistams. Nuspręsta ataskaitą grąžinti rengėjams, koncepcijos metro dalies papildymui.
Metro stotelės maketas prie Baltojo tilto.
Metro stotelės maketas prie Baltojo tilto. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Anot „Metro sąjūdžio“ atstovų, išanalizavus Ūkio subjektų grupės pateiktą viešojo transporto vystymo iki 2040 metų koncepcijos, kuri bus pateikta svarstyti Vilniaus miesto tarybai, ataskaitą, nustatyta, kad ataskaitoje yra manipuliuojama faktais ir skaičiais, daromos prieštaringos išvados, siekiant pagrįsti tai, kas iš anksto nuspręsta.

Ūkio subjektų grupės rengėjai, nagrinėdami požeminės transporto priemonės įdiegimą, teigia, kad metropolitenas yra ekonomiškai nepagrįstas ir suteiktų neigiamą poveikį aplinkai. Tokias išvadas rengėjai padarė, anot „Metro sąjūdžio“ atstovų, apsiriboję siaurais kriterijais ir nenagrinėję metropolitenų eksploatacijos bei ekonominio efektyvumo užsienio šalių patirties.

Požeminė transporto priemonė metropolitenas pristatyme buvo pateikta kaip konkurencinė viešojo transporto priemonė (tramvajui, autobusams, troleibusams) ir nebuvo analizuota kaip pagrindinis susisiekimo stuburas bei vienas iš svarbiausių darnios plėtros elementų.

„Metro sąjūdžio“ aktyvas viešojo transporto specialiojo plano sudarymo valdymo grupės pirmininkui, vicemerui Romui Adomavičiui įteikė kelių tūkstančių piliečių pasirašytą peticiją ir 23 įvairių ūkinių, mokslinių bei visuomeninių asociacijų pareiškimus dėl metropoliteno koncepcijos pateikimo svarstymui miesto tarybai.

Ataskaitos rengėjai akcentavo, kad įrengti Vilniuje metro yra per brangu palyginti su kitomis transporto priemonėmis. Palyginę su kitais Europos miestais, kurie turi metropoliteną, pastebėta, jog praktiškai visuose gyventojų skaičius yra didesnis, negu Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius