-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Miesto sklype želia svetimi kviečiai

Kauno savivaldybė netikėtai praturtėjo – jai priklausantį žemės sklypą Vainatrakio kaime, kur rudenį bus pradėtos įrengti kapinės, miesto valdininkai rado apsėtą kviečiais. Tačiau savavaliavęs ūkininkas vis dar tikisi, kad pardavęs būsimą derlių pats užsidirbs gražaus pinigo.
Kauno savivaldybėje šiuo metu vyksta tyrimas dėl kai kurių valdininkų veiksmų.
Kauno savivaldybė / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nuvykę į Vainatrakį išsiaiškinti, kokius darbus būtina atlikti norint nutiesti kelią iki būsimų kapinių, Kauno valdininkai apstulbo pamatę, kad laukuose vietoj žolės želia kviečiai.

LŽ kalbintas D.Banionis teigė kviečius pasėjęs dar rudenį. „Apie tai, kad žemė parduota savivaldybei, sužinojau vėliau. Nuomą už metus buvome sumokėję buvusiems savininkams“, – tikino jis.

„Kviečiai sunoks iki rugpjūčio, tad juos pasėjusieji galėtų spėti nuimti derlių“, – kalbėdamas su LŽ juokavo savivaldybės administracijos Naujų objektų statybos poskyrio vedėjas Vytautas Ceringis. Tačiau iš tiesų jį stebina vieno ūkininko drąsa pasinaudoti savivaldybės laukais. Savavaliautojas gali netekti būsimo derliaus, nes įrengiant kapines pasėlių niekas nesaugotų. Neatmetama galimybė, kad ūkininkas dar bus nubaustas.

V.Ceringis pasakojo, kad lankantis Vainatrakyje prie jo priėjo vyras, kuris prisistatė esantis ūkininkas Donatas Banionis. Jis tikino anksčiau nuomojęs sklypą, kurį pernai įsigijo Kauno savivaldybė. Žinodamas, kad kapinės nebus greitai įrengtos, vyras ryžosi rizikuoti ir užauginti dar vieną derlių.

LŽ kalbintas D.Banionis teigė kviečius pasėjęs dar rudenį. „Apie tai, kad žemė parduota savivaldybei, sužinojau vėliau. Nuomą už metus buvome sumokėję buvusiems savininkams“, – tikino jis.

Vainatrakio kaime ūkininkas iš viso nuomojasi 115 hektarų žemės, kuri visa apsėta kviečiais. Iš savivaldybei priklausančio sklypo D.Banionis tikisi prikulti 20 tonų kviečių. Juos pardavęs gautų apie 60 tūkst. litų.

Kauno miestas žemę kapinėms iš trijų savininkų įsigijo praėjusiais metais. Po ilgų derybų už 40 hektarų plotą buvo sumokėta daugiau kaip 1,8 mln. litų. Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Jonas Žališkevičius LŽ priminė, kad apie kapinių, kurios reikalingos ir laikinajai sostinei, ir Kauno rajonui, įrengimą kalbėta kelerius metus. Iš pradžių planuota kapinėms skirti kuo didesnį žemės sklypą, nes prieš 25 metus atidarytose Karmėlavos ir dešimtmečiu ilgiau už jas veikiančiose Eigulių kapinėse liko nedaug vietos. Tačiau Kauno valdininkų ketinimus pakoregavo 2007-ųjų pabaigoje priimtas žmonių palaikų laidojimo tvarką reglamentuojantis įstatymas. Jame numatyta, kad kapinių plotas neturi būti didesnis nei 40 hektarų.

Gegužės viduryje bus atplėšti vokai su techninį naujųjų kapinių projektą norinčių rengti įmonių siūlymais. Laimėjusi bendrovė turės apskaičiuoti, kiek kainuos kapinių Vainatrakyje įrengimas. Techninis projektas bus parengtas per tris mėnesius. Jį gavusi savivaldybė inicijuos kapinių įrengimo pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius