-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 28

Migracijos valdybos darbuotojų paslauga neveiksniems piliečiams (nuotraukos)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba teikia paslaugą žmonėms, norintiems pasigaminti naują asmens dokumentą, tačiau dėl neveiksnumo ar fizinės negalios negalintiems atvykti į Migracijos valdybą, kurioje veikia biometrinių duomenų registravimo ir patikros įranga.
Migracijos valdybos įranga
Migracijos valdybos įranga. / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip praneša Vilniaus apskrities VPK, moderni veido ir pirštų atspaudų nuskaitymo ir patikros įranga Migracijos valdyboje veikia nuo 2009-ųjų birželio 29 dienos. Šia įranga fiksuojami ir į asmens tapatybės korteles, Lietuvos Respublikos pasus, tarnybinius, užsieniečio pasus, asmens be pilietybės, kelionės, pabėgėlio kelionės dokumentus įrašomi asmens pirštų, veido atspaudai, parašas.

Ši priemonė leidžia apsaugoti asmens dokumentus nuo klastojimo, pasinaudojimo svetimu asmens dokumentu, greičiau aptarnauti piliečius, suteikti jiems kokybiškesnes paslaugas. Tačiau šie patogumai suteikiami tik atėjusiesiems į Vilniaus aps. VPK Migracijos valdybą, kuri yra įsikūrusi Vilniuje, Naugarduko g. 100.

Kuriant modernią biometrinių duomenų registravimo ir patikros įrangą pagalvota ir apie asmenis, kurie negalės ja pasinaudoti. Aptarnauti asmenis, kurie dėl neveiksnumo ar fizinės negalios negali atvykti į migracijos tarnybą, sukurta mobili biometrinių duomenų registravimo įranga. Tokią įrangą turi Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdyba.

Vadovaujantis Asmens dokumentų išrašymo centro prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus nustatytos Prašymų registravimo tvarkos aprašo reikalavimais, migracijos tarnybos darbuotojai patys vyksta pas neveiksnius ar fizinę negalią turinčius piliečius. Pasinaudodami mobilia biometrinių duomenų registravimo įranga, piliečio biometriniai duomenys nuskaitomi jam įprastoje aplinkoje.

Minėtą paslaugą Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdyboje teikia Pasų skyriaus specialistai Julė Abromavičienė ir Vytautas Stakys. Dažniau jiems tenka lankytis asmenų įkalinimo vietose, ligoninėse, senyvo amžiaus žmonių pensionuose, tačiau daugėja prašymų atvykti pas neįgaliuosius į namus. Apie tokią Vilniaus aps. VPK Migracijos valdybos teikiamą paslaugą neįgalieji ar jų artimieji sužino iš socialinių darbuotojų.

Neveiksnius ar neįgalius asmenis Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos darbuotojai aptarnauja visoje Vilniaus apskrityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius