-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Ministras abejoja Klaipėdos universiteto studijų skaidrumu

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius kreipėsi į Klaipėdos universiteto vadovybę dėl galimo akademinės etikos ir studijų skaidrumo principų pažeidimo.
Klaipėdos universitetas.
Klaipėdos universitetas. / 15min nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informavo ministrą , kad Klaipėdos universiteto darbuotoja Ramunė Valeikienė teikė literatūros rinkimo ir metodinių konsultacijų paslaugas, tam neturėdama verslo liudijimo ar neįregistravusi individualios veiklos, ir už tai gavo pajamų. Už tokią veiklą jai buvo paskirta bauda.

Tačiau iš Mokesčių inspekcijos surinktų paaiškinimų, kuriais asmenys patvirtino mokėję minėtai darbuotojai pinigus, akivaizdu, kad ji rašė referatus, kursinius ir bakalaurų darbus įvairių aukštųjų mokyklų, tarp jų ir Klaipėdos universiteto, studentams, kurie juos pateikdavo atsiskaitymams kaip savo parašytuosius.

Kadangi studentai galimai neteisėtu keliu pelnė akademinius įvertinimus bendrininkaujant Klaipėdos universiteto darbuotojai R.Valeikienei, švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius paprašė Klaipėdos universitetą įvertinti jos elgesį darbo sutarties nuostatų ir akademinės etikos požiūriu.

„Studijų skaidrumo problema, kurią pastaruoju metu pagrįstai kelia sąmoningi studentai ir jų organizacijos, turi būti sprendžiama labai principingai, - sako ministras G.Steponavičius. – Mokslo darbų plagijavimas, užsakymai juos parašyti arba siūlymai teikti tokias paslaugas yra ne mažiau gėdingi už kyšininkavimą ar kitas visuomenės netoleruojamas veiklas. Sąžiningumas yra vienas iš svarbių aukštojo mokslo kokybės elementų.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius