Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 28

Ministras G.Landsbergis Berlyne su Vokietijos ministre aptars saugumą, dalyvaus forume

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį lankysis Berlyne, kur susitiks su Vokietijos kolege, dalyvaus užsienio politikos forume.
Paulius Peleckis nuotr. Gabrielius Landsbergis
Paulius Peleckis nuotr. Gabrielius Landsbergis

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, ministras su Vokietijos federaline užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock atidarys Berlyno užsienio politikos forumą.

G.Landsbergis su Vokietijos diplomatijos vadove taip pat aptars saugumo ir gynybos, įskaitant Vokietijos brigados Lietuvoje, klausimus, paramą Ukrainai, ES plėtrą ir kitas temas.

Reaguodamas į Rusijos invaziją Ukrainoje, Berlynas įsipareigojo į Lietuvą iki 2027-ųjų perkelti karių brigadą. Savo ruožtu Vilnius pažadėjo paruošti tam reikalingą infrastruktūrą.

Lietuva tarptautiniuose formatuose nuolat reiškia paramą Ukrainos narystei ES. Europos Komisija lapkričio viduryje rekomendavo ES pradėti stojimo derybas su Ukraina ir Moldova, o Sakartvelui – suteikti kandidatės statusą, tam dar turės pritarti Bendrijos šalių vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius