Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 09 27

Ministras Raimondas Šukys: deklaracija „Dėl pirmųjų verslo metų“ kelia pavojų žmonių sveikatai

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys teigia nesutiksiąs, kad ministerijai pavaldžios įstaigos vykdytų teisingumo ir ūkio ministrų inicijuotą deklaraciją „Dėl pirmųjų verslo metų“ ir nebaustų įstatymams nusižengusių įmonių.
Raimondas Šukys
Raimondas Šukys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot R.Šukio, siūlymas verslą kontroliuojančioms institucijoms pirmus metus nebausti verslo pradėjusių ir jau nusižengusių įstatymams įmonių kelia pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei.

„Įstatymus reikia vykdyti, o ne kurti strategijas, kaip juos apeiti. Galiu tik apgailestauti, kad keliems ministrams pritrūko išminties ir supratimo pasaulį pamatyti plačiau, o ne per siaurą verslo interesų prizmę“, – teigiama sveikatos apsaugos ministro pranešime spaudai.

Jo teigimu, teisingumo ir ūkio ministrų inicijuota deklaracija ne tik prieštarauja Konstitucijai ir įstatymams, bet ir sukuria labai pavojingą precedentą – „vardan menamos pagalbos verslui, atveria vartus sistemingam, ilgai trunkančiam įstatymų pažeidinėjimui, stato į realų pavojų mūsų šalies piliečių sveikatą ir gyvybę“.

„Pavyzdžiui, pagal šią deklaraciją pradedantis verslininkas visus metus galėtų prekiauti pašvinkusiu, neatitinkančiu reikalavimų, žmonių sveikatai realią grėsmę keliančiu maistu, tačiau liktų ne tik nenubaustas, bet net nesustabdytas“, – tvirtino R.Šukys.

Jo įsitikinimu, teisingumo ir ūkio ministrai peržengė savo įgaliojimus, nes be sutarimo pradėjo rinkti svarbiausių šalies priežiūros institucijų vadovų, tarp jų atsakingų ir už visuomenės sveikatos priežiūrą, įsipareigojimus.

„Atsižvelgdamas į šias aplinkybes tikrai nesutiksiu, kad Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžios, už asmens ar visuomenės sveikatą atsakingos institucijos pareigūnas dėtų parašą po šia deklaracija, o jeigu tai jau padarė – prisiimtų visą atsakomybę už galimas pasekmes“,- pareiškė R.Šukys. 

Rugsėjo 14 dieną Vyriausybėje devynių didžiųjų verslą prižiūrinčių institucijų vadovai, pasirašė deklaraciją „Dėl pirmųjų verslo metų“. Anot dokumento, ja siekiama didinti valstybės konkurencingumą, gerinti verslo aplinką ir ūkio subjekto veiklos priežiūros funkcijas, skatinti darbo vietų kūrimą ir išsaugojimą, padėti ekonominę veiklą pradėjusiam subjektui sėkmingai veikti konkurencingoje aplinkoje.

Institucijų vadovai įsipareigojo pirmaisiais ūkio subjekto veiklos metais netaikyti jam poveikio priemonių (baudų, veiklos ribojimo ir kt.), taip pat skirti išteklių konsultuoti ir teikti metodinę pagalbą.

Deklaraciją pasirašė Valstybinės mokesčių inspekcijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Aplinkos apsaugos agentūros, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos, Valstybinės darbo inspekcijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos ir Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius