Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentui turėjo lemtingos įtakos: mirė dirigentas ir pedagogas Albertas Rožė

Mirė dirigentas ir pedagogas Albertas Rožė, dešimtmetį vadovavęs Klaipėdos berniukų ir jaunuolių chorui „Gintarėlis“. Apie žinomo klaipėdiečio mirtį pirmadienį pranešė prezidentas Gitanas Nausėda.
Netektis (asociatyvi nuotr.)
Netektis (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

„Mane pasiekė nepaprastai liūdna žinia. Mirė Albertas Rožė. Buvo vienas iš tų kelių žmonių, kurie turėjo lemtingos įtakos mano gyvenimui“, – feisbuke rašė šalies vadovas.

Chorui „Gintarėlis“ A.Rožė vadovavo 1974-1984 metais. Jis taip pat yra vadovavęs ir Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijai.

Buvęs G.Nausėdos mokytojas gimė 1950 metais Ryliškiuose, Utenos rajone. Jis baigė Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą, studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje.

Kaip užpernai rašė naujienų portalas „Kauno diena“, 1992 metais kartu su žmona A.Rožė išvyko gyventi į Ukrainą, iš kur kilusi jo sutuoktinė. Jo sveikata pastaraisiais metais buvo itin pablogėjusi – jis nesikėlė iš lovos, nevaikščiojo.

Vis dėlto, A.Rožė, prasidėjus karui Ukrainoje, kartu su sutuoktine Henrieta grįžo atgal į Lietuvą. Pasak dirigento ir pedagogo žmonos, tą padaryti padėjo G.Nausėda.

Pernai vasarį A.Rožė buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius