-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 10 /08:28

Kraupaus nusikaltimo sukrėsta Mykolo Romerio universiteto bendruomenė susitelkė maldai už Vokietijoje nužudytą Gabrielę Žebrovskytę

Ankstų ketvirtadienio rytą Mykolo Romerio universiteto (MRU) bendruomenė susirinko bendrai maldai už Vokietijoje žuvusią Gabrielę Žebrovskytę. Šv. Mišios buvo aukojamos reiškiant užuojautą studentės šeimai, artimiesiems ir draugams.
Kunigas Povilas Narijauskas
Šv.Mišias už velionę laikė MRU kapelionas kunigas Povilas Narijauskas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šv.Mišių metu MRU kapelionas kunigas Povilas Narijauskas kvietė melstis ne tik už nužudytąją, bet ir už tuos, kurie tai padarė, kad šie suvoktų, kokį skausmą ir kokį blogį neša. „Sunku suprast, už ką, dėl ko, tačiau tenka suprasti, kad atsakymų į šiuos klausimus mes čia, žemėje, nesurasime. Mūsų protas, normaliai mąstančių žmonių protas, tokių dalykų suvokti negali, nes nepriklausomai nuo žmogaus tikėjimo, nepriklausomai nuo jo pažiūrų, sveiko žmogaus širdyje glūdi pagarba kitam žmogui, jo gyvybei. Todėl tokių dalykų suprasti, suvokti, pateisinti neįmanoma“, – susirinkusiems artimiesiems, draugams, dėstytojams sakė kunigas. 

Kunigas kalbėjo ir apie vis garsiau pasigirstančias kalbas apie mirties bausmės grąžinimą. MRU kapelionas sakė, jog toks keršto troškimas yra beprasmis, nes atlyginti už kito žmogaus gyvybę yra neįmanoma. „Mirties bausmės įvykdymas nesugrąžintų jos gyvenimo“, – sakė kunigas. Jis siūlė susimąstyti apie tai, kad nepagarba kito žmogaus gyvybei prasideda kur kas anksčiau nei tokie baisūs įvykiai, viskas kyla iš mažų dalykų. Jis kvietė nebijoti matant, kad vyksta kas nors negero, prašyti pagalbos, o kartu neatsisakyti ir patiems ištiesti pagalbos ranką.

MRU kancleris doc. dr. Saulius Spurga yra pažymėjęs, kad visa universiteto akademinė bendruomenė yra sukrėsta studentės G.Žebrovskytės beprasmiškos ir kraupios žūties: „Ir dėstytojams, ir kurso draugams sunku patikėti, kad jų kolegė jau nebeatvers auditorijos durų, nebesėdės viename suole, nebesidalins džiaugsmais ir rūpesčiais. Reiškiame nuoširdžiausią užuojautą Gabrielės tėvams, broliui Gediminui, draugams ir artimiesiems, išgyvenantiems skaudžią netektį. Šią sunkią valandą gedime kartu ir linkime jiems tvirtybės. Gabrielės atminimas gyvas visų mūsų širdyse.“

G.Žebrovskytės atminimą ketvirtadienį mini ne tik MRU, kur mergina studijavo trečiame psichologijos kurse, bet ir Vokietijos Manheimo universitetas, į kurį studentė buvo atvykusi pagal „Erasmus“ programą.  

Ir dėstytojams, ir kurso draugams sunku patikėti, kad jų kolegė jau nebeatvers auditorijos durų, nebesėdės viename suole, nebesidalins džiaugsmais ir rūpesčiais.

Ketvirtadienio popietę Manheimo universitetas bei miesto bendrija, dalyvaujant Manheimo miesto merui dr. Peteriui Kurzui, rengs Gabrielės atminimo vakarą universiteto auloje. Po paminėjimo visi susirinkusieji bus pakviesti su degančiomis žvakėmis prisijungti prie atminimo eisenos nusikaltimo vietos link.

Į Manheimą dalyvauti atminimo vakare išvyksta MRU Socialinės politikos fakulteto dekanė prof. dr. Leta Dromantienė ir dvi Gabrielės mokslo draugės.

Manheimo universitetas taip pat išreiškė gilią užuojautą dėl jame pagal mainų programą psichologiją studijavusios ir žuvusios studentės iš Lietuvos. „Esame labai sukrėsti. Mūsų visų mintys yra kartu su žuvusiosios šeima, jos draugais bei bendramoksliais. Linkime stiprybės šią sunkią netekties valandą“, – universiteto išplatintame pranešime cituojamas jo rektorius prof. dr. Ernstas-Ludwigas von Thaddenas.

Manoma, kad G.Žebrovskytė tapo seksualinio nusikaltimo auka. Lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius