Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 14

Prekybą narkotikais draudžia, jų gamybą pripažįsta

Narkotikai Lietuvoje neįteisinti, bet pripažįstama tokia veikla, kaip narkotinių medžiagų gamyba. Ji įtraukta į ekonominės veiklos rūšių sąrašą, kad būtų galima apskaityti šių medžiagų gamybą vaistų pramonėje.
narko
narko / 15min skaitytojo nuotr.

Valstybinės mokesčių inspekcijos elektroninėje deklaravimo sistemoje pildant, pavyzdžiui, individualios veiklos liudijimo pažymą, nuolatinio Lietuvos gyventojo prašymą įregistruoti arba išregistruoti iš Mokesčių mokėtojų registro, pateikiamas ilgas veiklos rūšių sąrašas. Jame yra ir toks punktas: narkotinių medžiagų gamyba.

Ji įtraukta į ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių, patvirtintą Statistikos departamento.

Kaip 15min.lt sakė departamento atstovė Birutė Stolytė, narkotinių medžiagų gamyba, kaip pagrindinių vaistų pramonės gaminių gamybos poklasis, buvo išskirtas dar 1995 m. Anot jos, tai padaryta, kad būtų lengviau kontroliuoti ir apskaityti šių medžiagų gamybą visoje vaistų pramonėje.

B.Stolytės žodžiais, narkotinės medžiagos šiuo atveju apima ne plačiai žinomus narkotikus, kaip kanapės ar heroinas, bet preparatus, be kurių medicinoje kartais neįmanoma apsieiti, pavyzdžiui, taikant anesteziją. Beje, angliškas veiklos pavadinimas klasifikatoriuje yra kiek aiškesnis ir tikslesnis: manufacture of narcotic drugs (liet. narkotinių vaistų gamyba).

Neteisėta narkotinių medžiagų gamyba Lietuvoje yra kriminalinis nusikaltimas. Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už neteisėtą narkotikų pardavimą, gamybą, įgijimą, laikymą, gabenimą ar siuntimą, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų. Jei narkotikų yra didelis kiekis, bausmė siekia 8-10 metų, jei labai didelis – 10-15 metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius