Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 28

Moksleivių maitinimui bus skiriama daugiau pinigų

Vilniaus miesto savivaldybė, atsižvelgdama į socialiai remtinų mokinių skaičių ir šiems metams nemokamam maitinimui skirtus asignavimus iš tikslinių valstybės biudžeto lėšų bei išaugusias kai kurių maisto produktų kainas, planuoja nuo gegužės mėnesio padidinti šiuo metu esančias maitinimo normas: pietų – iki 4,0 Lt pradinukams ir iki 4,60 Lt vyresnių klasių mokiniams, pusryčių – iki 2,20 Lt pradinukams ir iki 2,60 Lt vyresnių klasių mokiniams.
Mokyklinukų pietūs
Mokyklinukų pietūs / LT nuotr.
Temos: 2 Vaikai Savivaldybė

Remiantis LR Socialinės paramos mokiniams įstatymu, teisę į nemokamus pietus turi tie moksleiviai, kurių vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų (525 Lt) dydžio; į nemokamus pusryčius ir nemokamus pietus – jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1 valstybės remiamų pajamų (350 Lt) dydis. Balandžio mėnesį Lietuvos mokyklose nemokamai maitinama buvo apie 4700 mokinių, teigiama pranešime spaudai.

Šiuo metu galioja Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2008 m. rugpjūčio 28 d. įsakymu Nr.30-1722 nustatyta mokinių nemokamo maitinimo maisto produktams įsigyti vienos dienos kaina (įskaitant pirkimo pridėtinės vertės mokestį): pietums – 3,60 Lt, pusryčiams – 2 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius