-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 03

Mokyklą ateityje rinksimės pagal dalykų reitingą

Pirmą kartą Lietuvoje parengtas dalykinis universitetinių ir koleginių krypčių studijų reitingas – žurnale „Reitingai“ galima rasti pradinių mokyklų, progimnazijų, gimnazijų, profesinių mokyklų reitingus. Žurnalo vyr. redaktorius Gintaras Serafinas „Žinių radijui“ sakė, kad tėvams svarbu žinoti, kokie dalykai skirtingose mokyklose išmokomi geriausiai.
Streikas Panevėžio mokyklose
Mokykloje / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 1 Švietimas

„Kai mes padarėme dalykinį, o nebe institucijų, reitingą, ten atsirado tokių mokyklų, kurios yra regioninės ir kurios stiprios tam tikruose dalykuose. Pavyzdžiui, Rokiškio Južintų vidurinė mokykla. Ji labai gerai parengia lietuvių kalbos, o Vilniaus Šolom Aleichemo gimnazija labai gerai išmoko anglų kalbos, nors jos ir nesirenka mokinių, – laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo G. Serafinas. – Tėvams tai svarbu žinoti, nes jei jų vaikas labai gabus tiksliesiems mokslams, tai ir tėvams, ir vaikams norisi susirasti mokyklas, kurios stipriausiai rengia tiksliuosius mokslus.“

G. Serafinas taip pat pažymėjo, kad artėja tas metas, kai gyvenamąją vietą rinksimės pagal tai, kokią specialybę norime, kad vaikas įgytų.

„Ar mes imsime Jungtines Amerikos Valstijas, ar kitas valstybes, kartais dėl vaikų išsilavinimo tėvai artėja prie kokybiškų mokymo įstaigų su savo gyvenamąja vieta, nes nori vaikui suformuoti gerą ateitį“, – sakė jis.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius