-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 29

Mongolijoje Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžė moterų vaidmens svarbą pasaulio demokratijai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Ulan Batore, Mongolijoje, vykstančioje Demokratijų bendrijos (DB) ministrų konferencijoje balandžio 28 dieną moderavo plenarinę sesiją „Moterys ir demokratija“, kurios metu pabrėžė moterų vaidmens svarbą kuriant taiką pasaulyje ir tarptautinės bendruomenės pastangas užtikrinant moterų teisių apsaugą nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis.
Linas Linkevičius Mongolijoje
Linas Linkevičius Mongolijoje / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

„Nėra abejonės, kad moterų vaidmuo yra neįkainojamas kuriant taiką ir stiprinant demokratiją visuose pasaulio regionuose ir valstybėse. Pasipriešinimas moterų teisių užtikrinimui naujose demokratijose ir pereinamojo laikotarpio valstybėse tik susilpnina visuomenės raidą“, – pranešime spaudai cituojamas L. Linkevičius.

Lietuva kartu su JAV vadovauja DB darbo grupei dėl lyčių lygybės ir moterų teisių, kurios pirmas susitikimas įvyko 2011 m. ministrų konferencijoje Vilniuje.

Septintą kartą vykstančioje DB ministrų konferencijoje Ulan Batore Lietuvos iniciatyva surengta aukšto lygio diskusija su Šiaurės Korėjos disidentu, šiuo metu reziduojančiu Pietų Korėjoje Shin Dong-hyuku. Diskusijoje dalyvavo valstybių ministrai, nevyriausybinių organizacijų ir akademinių institucijų atstovai, kurie diskutavo apie žmogaus teisių padėtį Šiaurės Korėjoje ir pasaulio bendruomenės indėlį bei pastangas spręsti šį klausimą. 

L. Linkevičius pažymėjo, kad žmogaus teisių padėtis Šiaurės Korėjoje yra ypač sudėtinga ir be akivaizdžių teigiamų pokyčių artimiausioje ateityje. „Šiaurės Korėja yra prisijungusi prie pagrindinių tarptautinių žmogaus teisių apsaugą užtikrinančių sutarčių ir konvencijų, bet kol kas pažangos žmogaus teisių srityje nematyti. Svarbu, kad pasaulio bendruomenė dėtų visas pastangas užkirsti kelią nusikaltimams prieš žmoniją šioje šalyje“, – pažymėjo ministras.

Ulan Batore L. Linkevičius susitiko su Mongolijos aukščiausiais pareigūnais – prezidentu Tsakhiagiinu Elbegdorju, vicepremjeru Dendevu Terbishdagva, užsienio reikalų ministru Luvsanvandanu Boldu, visuomenės vystymo ir socialinės apsaugos ministru Sodnomzundui Erdene ir pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus, dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo perspektyvas.  

Ministras taip pat susitiko su Indonezijos, Japonijos, Rytų Timoro, Kirgizijos atstovais. Su jais aptarti aktualūs dvišaliai ir daugiašaliai politiniai bei ekonominiai klausimai. 

Ministrų konferencijoje dalyvavo aukščiausio lygio atstovai iš 64 šalių bei 10 tarptautinių ir nevyriausybinių organizacijų vadovų, tarp jų ir Mianmaro/Birmos disidentė, 1991 m. Nobelio taikos premijos laureatė Aung San Suu Kyi bei 2011 m. Nobelio premijos laureatė iš Jemeno Tawakkol Karman. 

2009–2011 m. DB pirmininkavo Lietuva. 2011 m. liepos mėnesį šios funkcijos perduotos Mongolijai. 2013 m. balandį pirmininkavimą Demokratijų bendrijai perims Salvadoras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius