-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 03

Mozarto kūrybą perteiks talentingų atlikėjų pora

Klaipėdos kamerinis orkestras ir charizmatiškasis pianistas Alexanderis Paley vėl suburs muzikai neabejingus klaipėdiečius. Šį penktadienį visus kviečia į III ciklo „Mocartas: visi koncertai fortepijonui ir orkestrui“ koncertą.
Koncertų salėje pasirodys A.Paley ir jo žmona Pei-Wen Chen.
Koncertų salėje pasirodys A.Paley ir jo žmona Pei-Wen Chen. / Organizatorių nuotr.

A.Paley klaipėdiečiams melomanams jau gerai pažįstamas, juolab Klaipėdos koncertų salėje jis pasirodys jau vienuoliktą kartą. Tačiau pirmąkart jis čia koncertuos su žmona Pei-Wen Chen. Taivanyje gimusi kinų kilmės Pei-Wen Chen mokėsi Nacionalinėje menų akademijoje, dabar ji dėstytojauja Niujorke. Pianistė koncertavo Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Austrijoje, Kinijoje, Taivanyje ir JAV. 2004 metais ji grojo Vilniuje su A.Paley ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

Atkakliai dirbanti pora

Niujorke Pei-Wen Chen lankė privačias fortepijono pamokas pas A.Paley ir darė didelę pažangą. Iš pradžių kėlęs jai griežčiausius reikalavimus, neleidęs atšaukti pamokų, ginčytis ir įrodinėti, vėliau pats pedagogas prisipažino, kad pradėjo eiti dėl jos iš proto. „Paskambinau ir pakviečiau pas save. Išgėrėme po taurę vyno. Pasakiau, kad ją labai myliu ir noriu, kad ji taptų mano žmona. Pei-Wen sutiko, tik paprašė palaukti, nes ji blogai gaminanti valgį. Dabar ji gamina puikiai ir mėgsta tą daryti. Mano mama ją dievina. Pei-Wen turi puikų humoro jausmą“, – yra pasakojęs muzikas.

Negailėdamas komplimentų savo žmonai A.Paley atskleidė detalių apie jos profesinę karjerą: „Ji daug dirba, groja su manimi duetus, kamerinę muziką. Bet pagrindinė jos specializacija – dainininkai. Niujorke ji moko vokalistus, tarp jų  – „Metropolitan Opera“, „New York Lyric Opera Theater“ solistai. Ji padeda jiems pasirengti kūrinių atlikimui įvairiomis kalbomis: anglų, prancūzų, italų, vokiečių.“

Scenoje – įspūdingos pajėgos

A.Paley ir Pei-Wen jau ne kartą kartu yra atlikę W.A.Mozarto dvigubą koncertą. Drauge su jais pagroti trigubą koncertą pakviestas ir Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos moksleivis Paulius Pancekauskas. Jaunasis pianistas jau yra pelnęs apdovanojimų  respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

Šiame W.A.Mozarto ciklo koncerte Mindaugo Bačkaus vadovaujamą Klaipėdos kamerinį orkestrą papildys 9 atlikėjai, grojantys pučiamaisiais instrumentais ir timpanais. Pirmą kartą Klaipėdos koncertų scenoje skambės trys fortepijonai.

Koncertas vyks vasario 4 dieną, penktadienį, 18 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius