Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 08

Nacionaliniame žmogaus teisių forume – dėmesys tautinėms mažumoms, negaliai

Penktadienį minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną, Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, rengiamas šeštasis Nacionalinis žmogaus teisių forumas.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Šių metų forumo šūkis – „Yra skirtumas“, juo norima atkreipti dėmesį į socialinius klausimus, tokius kaip diskriminacija darbo rinkoje, lyčių nelygybė bei atskirtis dėl tautybės, tikėjimo ar negalios.

Tarptautinės žmogaus teisių dienos išvakarėse vyksiantis renginys yra skiriamas Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos 75-mečiui ir Lietuvos narystės Europos Taryboje 30-mečiui paminėti.

Šiais metais forume numatyta 10 diskusijų, kuriose dalyvaus Lietuvos ir užsienio ekspertai, aktyvistai, politikos ir visuomenės atstovai, žurnalistai. Dėmesys bus skiriamas tautinių mažumų, žmonių su negalia, įvairių lyčių, vyresnio amžiaus ir kitoms visuomenės grupėms.

Taip pat bus diskutuojama apie pagalbą nusikaltimų aukoms, šiuolaikinį antisemitizmą ir islamofobiją, migrantų ir prieglobsčio prašytojų teises, Lietuvos patirtis ir pamokas Europos Žmogaus Teisių Teisme bei kitas temas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius