Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Naglis Puteikis ir Kristupas Krivickas: „Mes nukovėme „darbiečius“

Naglis Puteikis ir Kristupas Krivickas prieš rinkimus sukūrė Antikorupcinę koaliciją, tačiau pakankamo rinkėjų palankumo jai sulaukti nepavyko. Vis dėlto iš politinės arenos šis darinys trauktis neketina. Ir prisiima nuopelnus, kodėl būsimajame Seime nebus „darbiečių“ frakcijos.

Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija daugiamandatėje apygardoje nesulaukė tiek rinkėjų paramos, kiek tikėjosi. Prieš rinkimus vienas iš koalicijos lyderių N.Puteikis tryško optimizmu, tikindamas, kad jų politinis darinys tikrai bus Seime. Tačiau koaliciją palaikė 6,35 proc., tad iki reikalingų 7 proc. šiek tiek pritrūko.

Vienmandatėje apygardoje pakovoti dar galės vienas koalicijos atstovas – N.Puteikis Danės apygardoje surinko 25,59 proc. balsų ir pateko į antrą turą, kur kausis su liberalu Simonu Gentvilu.

Anot K.Krivicko, koalicija neturėjo nei biudžetinio finansavimo, nei didelių rėmėjų. „Mūsų rezultatai labai geri, nes aplenkėme Darbo partiją, „Tvarką ir teisingumą“, Lietuvos lenkų rinkimų akciją, Zuoko partiją“, – kalbėjo K.Krivickas.

Jo teigimu, jau per rinkimus jų koalicija sudavė reikšmingą smūgį politinei korupcijai. Kaip savo koalicijos nuopelną K.Krivickas įvardijo, kad į Seimą nepateko Darbo partija, sumažėjo pasitikėjimas „tvarkiečiais“. „Mes juos nukovėme“, – pareiškė jis.

N.Puteikis tikina, kad sudėtinga buvo rungtis su partijomis, kurios gauna milijonines valstybės dotacijas. „Mūsų visos koalicijos biudžetas buvo lygus dviejų liberalų biudžetui. Mes toliau dalyvausime rinkimuose – Europos Parlamento ir kituose. (...) Po truputį raumenys užaugs. Mes jau lemiame dabar politiniame gyvenime daug, lemsime ir toliau. O aš pabandysiu laimėti vienmandatėje apygardoje“, – kalbėjo N.Puteikis.

K.Krivickas teigė, kad jų pagrindinė ašis dabar bus Lietuvos centro partija. Jis pats žadėjo ir toliau padėti savo žiniomis ir patirtimi. „Mes tik pradedame, tik apšylame. Mes penkti šiuose rinkimuose, tai didelis ir reikšmingas pasiekimas, mes užfiksavome geresnį rezultatą, nei mums buvo prognozuota. Mums pritrūko ir laiko, koalicija buvo užregistruota tik rugpjūčio viduryje. Mes turėjome vos pusantro mėnesio darbui ir tiek daug padarėme“, – teigė televizijos prodiuseris, pasiryžęs išlikti politikoje.

Anot N.Puteikio, eiti kaip Lietuvos centro partija jie negalėjo, nes nebūtų užtekę laiko žmonėms parodyti, kad tai nėra su Artūru Zuoku susijusi politinė jėga, nes esą kaip tik su juo žmonėms asocijuojasi Centro partijos pavadinimas. Keisti pavadinimą buvę netikslinga, nes pagal įstatymą partijos pavadinime pavardžių įrašyti negalima.

K.Krivickas kol kas nežada stoti į Centro partiją, tačiau to neatmeta. „Neatmetu ir savo dalyvavimo kaip nepriklausomo kandidato“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius