-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 11

„Naisių vasara 2016“ vos nesprogo nuo 60 tūkstančių dalyvių

Juokai juokais, tačiau Naisiuose kasmet vykstantis blaivus festivalis jau nebetelpa savo rėmuose. Paaiškėjo, kad per abi festivalio dienas renginyje apsilankė per 60 tūkstančių žmonių. Gudresni šiauliečiai į šventę važiavo aplinkui – pro Meškuičius.
„Naisių vasara 2016“ vos nesprogo nuo 60 tūkstančių dalyvių
„Naisių vasara 2016“ vos nesprogo nuo 60 tūkstančių dalyvių / Organizatorių nuotr.

Liepos 9–10 dienomis Naisius užplūdo švęsti blaiviai nusiteikusios šeimos. Septintasis festivalis „Naisių vasara 2016“ padovanojo gausybę netikėtumų festivalio lankytojams.

Pirmą kartą šalies istorijoje vyks Pasaulio žemaičių dienų atidarymo ceremonialas.

Baltų arenoje šurmuliavo Žemaičių kiemelis, gardžiais kvapais ir neįprastais vaizdais pasigrožėti kvietė atviras grilio čempionatas, kuriame varžėsi geriausi meistrai.

Gyvo garso išskirtinius muzikinius pasirodymus dovanojo Lietuvai Eurovizijos konkurse atstovavęs Donatas Montvydas, Ieva Narkutė, Egidijus Sipavičius, Naisių vasaros teatro aktoriai, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ su orkestru „Pajiešmenių Brass“, „Thundertale“.

Taip pat veikė dar viena scena, kurioje koncertavo daugiau dainuojamosios poezijos atstovai. Jie taip pat sulaukė nemažai žiūrovų, kurie patogiai įsitaisė ant pievos ir čia sudėliotų akmenų.

Tai dar ne viskas. Festivalio dalyviams buvo surengtas žygis iš Naisių iki Kryžių kalno. Žinoma, ir atgal. Antra diena daugiausiai buvo skirta įvairioms sportinėms rungtims ir žirgų varžyboms.

VIDEO: Blaivus festivalis „Naisių vasara 2016“ kasmet sulaukia tūkstančių dalyvių

Didžiausias netikėtumas – puikus oras, kurio sinoptikai jokiu būdu nežadėjo. Lietus laukė iki paskutinės minutės, kol nugriaudėjo fejerverkai. Vaikai visą laiką nuo Baltų arenos galėjo ridentis ir per nesušlapti.

Mažesnis netikėtumas, tačiau vis tiek stebinantis – dalyvių gausa. Saugioje aplinkoje kartu smagiai praleisti laiką užsimanė per 60 tūkst žmonių iš visos Lietuvos.

Apsukresni vairuotojai į šventę važiavo žvyrkeliu – nuo Meškuičių pusės.

Pirma – tokio antplūdžio nesitikėta. Buvo sunku suvokti, kad šventė gali sutraukti daugiau dalyvių nei pernai, kuomet atvyko per 45 tūkst. dalyvių.

Dėl viso pikto atvykusiems buvo paruošti papildomi keturi hektarai pievos, kurioje jie pastatė savo automobilius. Tačiau net ir tuomet eilės iki Naisių nutįso apie keturis kilometrus.

Apsukresni vairuotojai į šventę važiavo žvyrkeliu – nuo Meškuičių pusės. Net ir įveikę nemenką apylanką jie gerokai išlošė laiko. Taip pat pataupė kojas, nes pastatyti automobilį pavyko gerokai arčiau.

Apie tokio blaivaus festivalio idėja nuo scenos teigiamai atsiliepė atlikėjas Donatas Montvydas. Jis sakė vaikystėje matęs baisių dalykų, nors jo tėvai buvo kategoriškai prieš alkoholį: „Turime būti sąmoningi. Visa tai – dėl vaikų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius