-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 20

Napoleono karo su Rusija sukaktį olandai ketina paminėti ir Kaune

Prieš du šimtus metų, 1812-aisiais Prancūzijos imperatorius Napoleonas I Bonapartas žygį į Rusiją pradėjo persikėlęs per Nemuną ties Kaunu. Čia apsilankęs istorijos mylėtojas iš Olandijos Jootas van Hoevlas tot Westervlieras rengiasi inscenizuoti baigiamąjį šio karo epizodą, Napoleono pasitraukimą iš Rusijos.
J. van Hoevlas tot Westervlieras  domėjosi Napoleono nuotykiais Kaune.
J. van Hoevlas tot Westervlieras domėjosi Napoleono nuotykiais Kaune. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

J. van Hoevlas tot Westervlieras  atvyko į Kauną, lankėsi Turizmo informacijos centre ir Vytauto Didžiojo karo muziejuje, aptarė galimybę kitais metais surengti inscenizuotą istorinio Napoleono žygio epizodą.

Tiesa, J. van Hoevlas tot Westervlieras  su keliais draugais olandais, žirgų sporto mėgėjais, ketina atkartoti ne Napoleono puolimą, bet jo pasitraukimą.

Traukdamasis iš Rusijos Napoleonas ties Smorgone (Baltarusija) su pulku karių atitrūko nuo pagrindinės armijos dalies ir grįžo į Prancūziją rinkti naujų pulkų. Šis karo etapas išsamiai aprašytas vieno Napoleono generolų, Armando del Caulencourto (Amano de Kolenkūro) atsiminimų knygoje.

Būtent šioje knygoje aprašytą Napoleono atsitraukimo kelią olandai ir ketina pakartoti, jodami žirgais ir keliaudami karietoje.

Į Kauną imperatorius jau nebeužsuko, tačiau olandai Kaune, tapusiame Napoleono žygio į Rusiją vartais, ketina čia užsukti ir surengti istorinę inscenizaciją.

„Visi, besidomintieji Europos istorija žino legendą apie tai, kad neva persikėlusio per Nemuną Napoleono žirgą pabaidė kiškis, imperatorius nukrito nuo žirgo ir palaikęs tai blogu ženklu“, –  sakė olandas.

Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius mano, kad tokia olandų iniciatyva paskatins turizmo trauką Kaune.

Olandų istorijos mylėtojų grupė susijusi su fondu, kuris remia nuo Černobylio avarijos nukentėjusius žmones. Napoleono atsitraukimo keliu vyksiantys olandai reklamuos miestus, per kuriuos jie keliaus. Taigi, reklamuojamas Europos turizmo rinkoje bus ir Kaunas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius