-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 28

NATO ir Gruzijos pratybų centre tarnaus Lietuvos karininkas Renatas Chrimlis

Tbilisyje ketvirtadienį atidarytame NATO ir Gruzijos jungtiniame pratybų ir vertinimo centre tarnybą pradės Lietuvos karininkas pulkininkas leitenantas Renatas Chrimlis.
NATO vėliava
NATO vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NATO

Jungtinio pratybų ir vertinimo centro įsteigimas yra dalis NATO ir Gruzijos karinio bendradarbiavimo priemonių paketo, dėl kurių buvo sutarta NATO viršūnių susitikime Velse praėjusiais metais, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Centro paskirtis yra identifikuoti Gruzijos kariuomenės karinio rengimo prioritetus, vertinti karinių vienetų pasirengimą dalyvauti tarptautinėse operacijose, jų atitikimą NATO procedūroms ir pan.

Šio centro tarptautinį personalą sudaro atstovai iš Baltijos ir Šiaurės šalių, tarp jų ir Lietuvos karys.

Pasak pranešimo, tokia personalo sudėtis atspindi aktyvų Šiaurės ir Baltijos šalių paramos programos vykdomą bendradarbiavimą su Gruzija, siekiant plėtoti ir stiprinti gynybos institucijų gebėjimus.  

Į centrą deleguojamas R.Chrimlis baigė bazinį pėstininko kursą JAV kariuomenės pėstininkų mokykloje ir reindžerių kursą JAV Fort Bening pėstininkų mokykloje, taip pat stažavosi JAV gynybos resursų institute, Baltijos gynybos koledže, Estijoje, taip pat Lietuvoje aukštosiose mokyklose. Karininkas yra tarnavęs NATO vadavietėje transformacijai Norfolke (JAV), 2007-2012 metais vadovavo Lietuvos kariuomenės Mokomajam pulkui, ėjo kitas pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius