-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 29

NATO korpuso vadas: Rusija pradėjo atkurti pajėgumus, skirtus ne karui Ukrainoje

Rusija pradėjo atkurti pajėgumus, skirtus ne karui Ukrainoje, sako NATO Šiaurės ir Rytų daugianacionalinio korpuso vadas, generolas leitenantas Jurgenas-Joachimas von Sandrartas.
Jürgen-Joachim von Sandrart, Valdemaras Rupšys
Jürgen-Joachim von Sandrart, Valdemaras Rupšys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Rusija paskelbė, kad ji atkurs savo pajėgumus ir galimybes kitoje sienos, su kuria ribojamės, pusėje. Šiuo metu Rusija yra gerokai įsitraukusi į neteisėtą karą prieš Ukrainą, tačiau ji jau pradėjo ir toliau atkurti savo pajėgumus, skirtus ne karui Ukrainoje, o tai kelia padidintą grėsmę regionui, kuriame gyvename, Baltijos jūros regionui“, – trečiadienį LRT paskelbtame interviu sakė Vilniuje praėjusią savaitę lankęsis generolas.

J.J.von Sandrartas interviu LRT taip pat teigė, kad „regionas labai gerai reaguoja į jautrią situaciją, susijusią su padidėjusia įtampa“.

„Ji susijusi su tuo, kad Baltijos jūros regionas, kuris daugiausia apima Estiją, Latviją, Lietuvą ir Lenkiją, yra tas, kuris turi ilgiausią sieną su Rusijos įtakos zona. Įskaitant pačią Rusiją su Kaliningradu ir galbūt Baltarusiją, kuri yra labiau kaip tam tikra tarpinė ar net nepriklausoma valstybė, bet vis tiek yra Rusijos įtakos zonoje“, – teigė NATO korpuso vadas.

NATO Šiaurės-Rytų daugianacionalinio korpuso vadas į Vilnių atvyko pasveikinti Lietuvos kariuomenės su 105-osiomis atkūrimo metinėmis, dalyvavo šeštadienį vykusiame Lietuvos ir sąjungininkų karinės technikos ir karių parade.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius