-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 09

Naujokai Panevėžio miesto Taryboje: augins miesto kultūrą, bandys derinti kelis darbus

Savaitgalį Savivaldybių tarybų rinkimuose balsuoti atėję Panevėžio miesto gyventojai galėjo išvysti ne vieno žinomo miesto sportininko, aktoriaus, menininko ar kūrėjo pavardes. Daliai jų pirmą kartą pavyko išsikovoti vietą Taryboje. Į politiką žengia sportininkės Simona Krupeckaitė ir Alina Ranceva, renginių organizatorė ir poetė Elvyra Pažemeckaitė, dailininkas Tomas Rudokas. Į Panevėžio miesto Tarybą pirmą kartą pateko ir Švietimo, mokslo ir ministerijos atstovas Ignas Gaižiūnas, panevėžiečio Seimo nario Deivido Labanavičius patarėja Sandra Razminė.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Darbus suderins

Už konservatorių Igną Gaižiūną balsvo 1 101 panevėžietis, nors jis dirba Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje patarėju iš Panevėžio miesto tarybos trauktis neketina.

„Taryboje laimėjome tris vietas, kadangi panevėžiečiai manimi patikėjo, iš Tarybos trauktis neketinu. Gyvenu Panevėžyje ir į darbą ministerijoje važinėju. Savaime suprantama, darbus tiek ministerijoje, tiek Panevėžio miesto Taryboje teks derinti, bet, manau, kad tai pavyks padaryti. Rinkėjai manimi pasitikėjo, todėl darbuosiuosi Panevėžio labui – dalyvausiu visuose Tarybos ir komitetų posėdžiuose. Be to, darbas ministerijoje ir Taryboje – suderinamas ir neprasilenkia su įstatymais“, – aiškino jaunasis konservatorius.

Į Tarybą – su gera nuotaika

Į Panevėžio tarybą pateko ir viena geriausių visų laikų Lietuvos dviratininkių Simona Krupeckaitė. Šiuo metu ji eina Lietuvos dviračių sporto federacijos sporto direktorės pareigas. Dviratininkės karjerą baigusi panevėžietė prisideda prie dviračių sporto vystymo Lietuvoje.

„Po rinkimų nuotaika gera. Jaučiuosi pakylėta, nes manęs laukia naujas gyvenimo etapas. Artimai nesu susidūrusi su šiuo darbu, nors keletą kartų esu stebėjusi posėdžius. Manau, kad tai turėtų būti įdomi veikla. Dabartinėse pareigose esu atsakinga už sportininkų pasiruošimą, dalyvavimą varžybose, bet kaip pavyks šį drabą suderinti su darbu Taryboje, gyvenimas parodys. Manau, gebėsiu suderinti abi veiklas“, – sakė socialdemokratų sąraše kandidatavusi S.Krupeckaitė.

Darbo nebijo

Į Tarybą pirmą kartą pateko ir politinio komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ atstovė, ultratriatlonininkė Alina Ranceva. Panevėžiečiai jai skyrė 966 balsus.

„Nuotaikos puikios. Manau, visų tokios pat, kurie pateko į Tarybą. Gera žinoti, kad žmonės tave palaiko ir tiki, jog gali dirbti miestui ir jo žmonėms. Kai sužinojau, kad patekau į miesto Tarybą, net laimės ašarą nubraukiau“, – atviravo A.Ranceva.

Rytais ji dirba Panevėžio lopšelio-darželio „Pasaka“ judesio korekcijos specialiste, specialiųjų poreikių vaikams veda mankštas, taip pat dirba Panevėžio kūno kultūros ir sporto centre triatlono trenere, yra Panevėžio triatlono klubo „TRI-Fun“ pirmininkė.

„Pirmą kartą dalyvausiu aktyvioje politikoje, todėl sunku įsivaizduoti, kokie darbo krūviai manęs laukia. Žinau tik vieną – stengsiuosi kuo geriausiai atlikti savo pareigas miestui ir jo žmonėms. Darbo aš nebijau“, – teigė A.Ranceva.

Nuotaikos dvejopos

Surinkęs 958 panevėžiečių balsus į miesto Tarybą keliauja dar vienas politinio komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ narys, dailininkas Tomas Rudokas. Jis neslepia, kad po rinkimų nuotaikos dvejopos.

„Tai, kad Taryboje turėsime daugumą – 15 narių, man sukėlė malonią nuostabą. Tai – džiugina. Iš kitos pusės, truputėlį neramu, nes suprantu, kad dabar turėsiu nešti labai didelę atsakomybę. Manau, turiu gebėjimų dirbi Taryboje ir esu visiškai pasiruošęs“, – teigė T.Rudokas.

Šiuo metu T. Rudokas dirba Panevėžio rajono Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijoje dailės mokytoju, yra Lietuvos dailės sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas.

„Iki pietų dirbu mokykloje, po pietų galerijoje, savaitgaliai – laisvi. Manau, kad visus darbus suderinsiu, nematau tame problemų“, – tvirtino T.Rudokas.

Augins miesto kultūrą

Už politinio komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ narę, poetę, renginių organizatorę Elvyrą Pažemeckaitę balsavo 1 058 panevėžiečiai ir ji taip pat pirmą kartą pateko į miesto Tarybą.

Šiuo metu E.Pažemeckaitė dirba Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje ir teigia, kad darbas bibliotekoje ir miesto Taryboje vienas kitam labai artimi ir glaudžiai susiję.

„Kiek dar dirbsiu bibliotekoje, nežinau, bet labai myliu šį darbą. Manau, darbas bibliotekoje susijęs su būsimuoju mano darbu. Daug bendradarbiaujame su institutais, universitetais, užsienio šalių ambasadomis, todėl į miestą galima pakviesti atvežti arba išplėsti bendradarbiavimą su kitais miestais, kitomis šalimis. Toks mano darbas buvo visą gyvenimą. Biblioteka – intelektualinis pamatas, ant kurio galima statyti naujus, gražius dalykus. Suprantu, kad tiksi mano gyvenimo laikas, galbūt tiksi ir laikas bibliotekoje, bet dar turiu daug išplėstinių planų. Jeigu ir išeičiau iš bibliotekos, vis tiek visą laiką vyktų bendradarbiavimas su šia įstaiga, nes be jos – niekas irgi nevyksta, tai yra žinių šaltinis ir mūsų pagrindas. Džiaugiuosi savo komanda, miestas auga, gražėja, gerėja. Tik labai norėtųsi daugiau įnešti intelektualinio, meninio, brandesnio potencialo. Esu pasiruošusi dirbi miestui. Norisi, kad ir kultūros srityje miestas augtų“, – kalbėjo E.Pažemeckaitė.

Dėl vietos Taryboje dar nežino

Savaitgalį vykusiuose rinkimuose sėkmingai pasirodė ir panevėžiečių pasitikėjimą pelnė Seimo nario Deivido Labanavičiaus patarėja, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Sandra Razminė.

Surinkusi 424 panevėžiečių balsus, ji pagal pirmumo balsus yra ketvirtoje vietoje. Daugiausiai panevėžiečių balsų surinkęs komandos lyderis parlamentaras D.Labanavičius greičiausiai atsisakys dirbti Tarybos nario mandato, vieta atiteks S.Razminei.

„Oficialiai į miesto Tarybą nepatekau. Dar neturėjome bendro susitikimo ir diskusijų, kaip bus toliau. Matysime ateityje“, – sakė S.Razminė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius