Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 08

Naujos grupės privačiame darželyje įkurtos už Vilniaus savivaldybės pinigus, tėvai norėtų valstybinės įstaigos

Vilnius turi keturias naujas darželio grupes, paskelbė sostinės savivaldybė, kurios vadovas apsilankė darželyje „Mažasis Trinapolis“. Čia atsirado keturios naujos grupės, jas galės lankyti 80 vaikų. Tačiau toks politikų džiaugsmas ne visiškai suprantamas tėvams – jų manymu, šiame darželyje tiek problemų, kad 400 tūkst. Lt į remontą investavusi savivaldybė jį turėtų perimti savo globon.
Naujos grupės vaikų darželyje „Mažasis Trinapolis“
Naujos grupės vaikų darželyje „Mažasis Trinapolis“ / Vilniaus sav. nuotr.

„Mažojo Trinapolio“ darželis yra pusiau valstybinis, pusiau privatus. Vilniaus savivaldybė yra jo dalininkė, tad nustato kainas. Nuo šiol darželį gali lankyti 165 vaikai, tikimasi, kad iki metų pabaigos atsiras dar 40 vietų.

Savivaldybė pripažįsta, kad tai neišspręs viso miesto problemos, nes vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose trūksta beveik visame Vilniuje. Anot mero Artūro Zuoko, sostinė yra vienintelis miestas Lietuvoje, kur darželiuose trūksta vietų, tačiau miesto finansavimas, kurį numato Vyriausybė ir Seimas, lieka pats mažiausias lyginant su kitomis savivaldybėmis.

„Tai puikus pavyzdys, kaip privataus ir viešo sektoriaus partnerystė gali padėti greitai ir mažiausiomis sąnaudomis mažinti vietų darželiuose deficitą. Darome viską, kad mieste atsirastų kaip įmanoma daugiau vietų darželiuose“, – apsilankęs darželyje kalbėjo Vilniaus meras A.Zuokas.

Vilniaus sav. nuotr./Mažojo Trinapolio darželyje
Vilniaus sav. nuotr./„Mažojo Trinapolio“ darželyje

Tačiau ne visi nusiteikę taip pakiliai. Į 15min.lt redakciją paskambinusi moteris, nenorėjusi viešai skelbti savo vardo, piktinosi, kodėl savivaldybė neperima šio darželio, jeigu patalpos priklauso jai, ji sumokėjo ir už remontą. Esą gal tuomet būtų darželyje daugiau tvarkos.

„Tėvai norėtų, kad tai būtų valstybinis darželis – su valstybinėmis kainomis, valstybine tvarka. O kai prisidės dar naujos grupės, nežinau, kaip ten bus. Tame darželyje trūksta tvarkos. Esame surašę skundą savivaldybei, nes yra visokių problemų. Pagrindinė – kad neatsižvelgiama į tėvų pastabas ir nesikalbama su jais“, – teigė moteris, kurios vaikas taip pat lanko šį darželį.

Anot moters, tėvai nustebo ir dėl organizuoto koncerto Vilniaus merui, mat su jais niekas apie tai nesikalbėjo, jų nuomonės neklausė. „Juk siaučia gripo epidemija, tai ar neturėtų masiniai renginiai nevykti? Juk tie vaikai iš senojo darželio, tai kodėl jie turi koncertuoti naujo darželio grupių rėmėjams? Vaikai kaip beasmenės kaladėlės. Yra verslas ir viskas. Iš vaikų daro verslą“, – kalbėjo vilnietė.

Vilniaus savivaldybė pernai spalį tapo darželio „Mažasis Trinapolis“ dalininke ir nustatė mokestį už šį darželį – 550 Lt per mėnesį. Taip iš dalies išsprendžiamas vietų trukumas šiame rajone, esančiame netoli Šiaurės miestelio, Balsių, Santariškių. Į darželio patalpų tvarkymą savivaldybė investavo 400 tūkst. Lt.

Vilniaus sav. nuotr./Mažojo Trinapolio darželyje
Vilniaus sav. nuotr./„Mažojo Trinapolio“ darželyje

Savivaldybės teigimu, nuo 2011 metų, geriau naudojant esamą savivaldybės turtą ir suremontavus kai kurias darželiuose esančias patalpas, sukurta apie 850 naujų vietų sostinės darželiuose.

Artimiausiu metu, 2013 ir 2014 metais, planuojama įsteigti dar bent 820 vietų – Viršuliškėse, perkėlus Šalomo Aleichemo mokyklą į kitas patalpas, taip pat pastačius naujus darželius Perkūnkiemyje, Santariškėse, kur šiuo metu paskelbtas konkursas statybos darbams, taip pat Žolyno gatvėje bus įsteigtas iki 70 vietų integruotas darželis-mokykla. Be to, ieškoma galimybių steigti papildomų vietų reorganizavus vieną specialiąją mokyklą, Dvarčionių pradinėje mokykloje, Centro mokyklos atskirame pastate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius