Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 03 05

Ne visi žvejai panoro būti išgelbėti (atnaujinta 21.30 val.)

Kuršių mariose iki pat ketvirtadienio vėlumos gelbėjami žvejai.
Poledinė žūklė
Poledinė žūklė / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Dieną ties Ventės ragu atskilo ledo luitas su žvejais. Kaip informavo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai, dalis žvejų krantą sugebėjo pasiekti patys, kitiems jie teikia pagalbą iki pat vėlumos.

Atskilusi ledo lytis yra maždaug du kilometrai nuo kranto. Į pagalbą atskubėjo ne tik ugniagesiai, bet ir pasieniečiai su laivu „Christina“.

Kaip „15min“ informavo ugniagesiai, sudėtinga pasakyti, kiek dar žvejų liko ant lyties. Juos gali tekti gelbėti ištisą naktį.

Papildyta 20.24 val.: Apie 20 val. laivas „Christina“ grįžo į krantą su išgelbėtais žvejais, bet netrukus paaiškėjo, kad mariose dar  likę žvejų. Pasak Šilutės ugniagesių, spręsti, kiek žvejų buvo ant ledo, – sudėtinga. Teigiama, kad mariose žvejojo ne tik vietos gyventoaji, bet ir atvykėliai iš atokesnių miestų.

Papildyta 21.00 val.: Apie 21 val. Šilutės ugniagesiai pasiekti krantą padėjo septyniems žvejams, dar porą parplukdė pasieniečių laivas. Kaip teigė Šilutės priešgaisrinės tarnybos dispečeris Dainius Vladička, dalis žvejų atsisakė plaukti į krantą. Kodėl – nežinoma.

Papildyta 21.30 val.: Mažiausiai keturi žmonės panoro likti ant ledo. Gelbėtojams jie sakė, kad patys išsigelbės ir kad liks žvejoti per naktį. Žvejai teigė, jog juos ryte kažkas pasiims. Iš viso šį vakarą išgelbėta 30 žvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius