-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Neišsitenka ant tako

Per Žirmūnus palei upę einantis naujas dviračių takas sukiršino gyventojus ir verslininkus. Mikrorajono bendruomenė kaltina parke prie upės įsikūrusius verslininkus gamtos niokojimu, o šie tikina, kad nutiestas dviračių takas atkirto įmonę nuo įvažiavimų į jos teritoriją.
Pažliugęs ir mašinų išvažinėtas parkas su dviračių taku erzina Žirmūnų gyventojus.
Pažliugęs ir mašinų išvažinėtas parkas su dviračių taku erzina Žirmūnų gyventojus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Upė Laisvadienis

Į automobilių saugojimo-pardavimo aikštelę, įsikūrusią po Valakampių tiltu, šalia dviračių tako, važiuojantis transportas niokoja regioninį parką, šalia medžių išvažinėtos gilios provėžos. Automobiliai, norėdami sutrumpinti kelią į aikštelę, nusuka nuo Valakampių tilto ir žalia veja važiuoja aikštelės link. Gyventojai bandė nedrausmingus vairuotojus pažaboti užtverdami išvažinėtą kelią medeliais ir grandinėmis, tačiau tai nepadėjo.

„Pavasarį, kai žemė minkšta, ten neįmanoma nei pasivaikščioti, nei pravažiuoti dviračiu“, – pasakojo Žirmūnuose gyvenanti Inga Juraščiuk.

Mašinų pardavimu ir saugojimu užsiimantys verslininkai tikina ne kartą aiškinęsi su policija, bandę ieškoti sprendimų, tačiau niekas jiems padėti neskuba.

„Tiesiant dviračių taką, žvyrkelis, vedęs į mūsų aikštelę, buvo atitvertas iš abiejų pusių – mašinoms privažiuoti nebėra kaip. Dėl to praradome dalį klientų, neprivažiuoja ir sunkiasvoris transportas, atvežantis automobilius“, – aiškino automobilių aikštelę valdančios bendrovės „Litmobilis“ direktorius Marius Rajeckas.

Vykstantiems į šią aikštelę, paliktas pravažiavimas per daugiabučių kiemus, tačiau vairuotojams jis nepatogus.

„Sunkiasvoriui transportui lįsti per kiemus nėra kaip. Be to, nusileisti nuo kalno prie upės galima, o kylant į viršų, pastatytas ženklas, draudžiantis važiuoti“, – pasakojo M.Rajeckis.

Pirmenybė poilsiui

Praėjusią vasarą atidarytas, Europos žemėlapiuose pažymėtas ir su per visą Europa einančiais takais sujungtas dviračių takas, driekiasi paneriu nuo Mindaugo tilto iki Trinapolio vienuolyno Verkiuose. Jis yra pirmasis dviračių trasos „Eurovelo 11“ dalis. Projekte numatyta, kad visas dviračių takas drieksis nuo Žaliųjų ežerų, Neries pakrante, Trakų link. Pirmasis dviračių trasos etapas kainavo beveik 3 mln. Lt.

„Paupyje prioritetas turi būti teikiamas gyventojų poilsiui. Dviračių takelio tikrai niekas nenaikins, jam tiesti buvo gautos ir ES lėšos. Apie naują kelią į aikštelę ką pasakyti sunku – tam reikia begalės biurokratinių procedūrų ir pinigų. Tokios galimybės šiemet tikrai nėra“, – tikino savivaldybės Ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

Pasak savivaldybės atstovo, aikštelės klientams yra paliktas privažiavimas per daugiabučių kiemus, o sunkiasvoriams transportui esą apskritai nėra reikalo ten važinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius