-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 29

Nepavykus eilinei interpeliacijai, Seimo opozicijos lyderis Vytautas Gapšys paragino Vyriausybei atsistatydinti pačiai

Eilinį interpeliacijos mūšį antradienį laimėjusios Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius ragino opoziciją susikaupti realių problemų sprendimui. Tuo tarpu Seimo opozicijos lyderis Vytautas Gapšys pareiškė, jog geriausia būtu, jei atsistatydintų visas Ministrų kabinetas.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Antradienį Seime pareigas išsaugojo aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas. Tai buvo jau penktoji interpeliacija šios Vyriausybės nariui. Nė viena iš jų nepašalino ministro. Tačiau premjeras neisitiki, kad tai jau paskutinis opozicijos bandymas kaišioti pagalius į valdančiųjų ratus.

„Nesame naivūs, kadangi per 2,5 metų jokio kito konstruktyvaus opozicijos veikimo nematėm, tai tikėtis, kad opozicija per kitus pusantrų metų imsis ko nors konstruktyvesnio, ką daryti Seime be interpeliacijų, aš tikrai apie tai negalėčiau galvoti“,  – po balsavimo svarstė A.Kubilius.

„Ttikėtis, kad opozicija per kitus pusantrų metų imsis ko nors konstruktyvesnio, ką daryti Seime be interpeliacijų, aš tikrai apie tai negalėčiau galvoti“, – svarstė A.Kubilius.Premjeras kalbėjo, jog opozicijai tenka „labai rimto pasirinkimas“, ar toliau laikytis dabartinės taktikos, ar prisidėti prie „didelių problemų sprendimo“: pensijų sistemos reformos ar mokesčių sistemos pertvarkos.  

Interpeliaciją G.Kazlauskui inicijavo opozicinė Seimo Krikščionių partijos frakcija, tačiau jį dėl neveiklumo kritikavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Niekad negirdėjau prezidentės nepasitikėjimo ministro G.Kazlausko atžvilgiu, tik pastabų dėl nepadarytų darbų.  Apie tai esame ne kartą kalbėję, kad dėl nepadarytų darbų tenka atsakomybė visai Vyriausybei ir Seimui“, – antradienį tikino premjeras. Jis taip pat priminė, kad „Lietuva yra parlamentinė demokratija ir Seime išsakytas pasitikėjimas ar neišsakytas nepasitikėjimas labai svarbus mandatas konkrečiam ministrui“.

Anot Seimo opozicijos lyderio V.Gapšio, G.Kazlauskui buvo „užduoti rimti klausimai,  į kuriuos nebuvo atsakyta ir Seimo nariams jo atsakymai sukėlė nepasitenkinimą.“

„Reikia pripažinti, kad valdantieji mobilizavosi ir apgynė savo ministrą. Tai reiškia, kad jie prisiima atsakomybę už visus darbus. O kadangi ši Vyriausybė turi problemų dirbdama ir suvaldydama ūkio reikalus, manau, kad geriausias sprendimas būtų tai Vyriausybei atsistatydinti pačiai, o ne laukti interpeliacijų“, – sakė  „darbietis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius